TV 55-65" do max 4000zł

marin_81

New member
Cześć wszystkim.

Tak dawno tu nie zaglądałem że aż musiałem założyć nowe konto, ale nie o tym... ;)

Szukam TV 55" mój budżet to max 3500, ewentualnie 4000 zł.
Od razu zaznaczam że nie biorę pod uwagę żadnych samsungów - przejechałem się na tej marce już dwukrotnie, więc wystarczy.
Stąd mój budżet taki, bo po moich ostatnich doświadczeniach śmiem twierdzić że dzisiejsze TV są projektowane chyba na max 3 lata :) i nie ma sensu wydawać 5k PLNów i więcej na 3 lata.

Oglądam dużo sportu, wieczorami Netflix lub TV z Vectry oraz Xbox.
Tak więc obraz musi być płynny a czerń musi być w "miarę" czarna.
Przy gorszym sygnale/jakości nie może być fałszywej krawędzi a czerń dobrze jak by nie "kratkowała".

TV musi ogarniać dysk sieciowy Synology, DLNA, Chrmecast, ogólnie lubię jak wszystko ze wszystkim działa i jest wykrywane w sieci, można na TV przesłać obraz, film z telefonu/notka, sparować słuchawki po bluetoothu itp.

Na tą chwilę wybrałem poniższe:

Sony KD-55XH9096
LG LED 2020 55NANO863NA

Macie może jakieś inne propozycje?

Dzięki

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Faktycznie masz extra modele.
Z Twoich wybrałbym LG 55Nano863 masz za 3099 zł .
Jak będziesz niebieski dodatkowo pakiet gratisów.

marin_81

New member
No i po paru dniach oglądania, bawienia się tymi TV (niestety tylko w sklepach ) wiem mniej niż na początku :)

Ponad to oglądałem jeszcze nano913 i jest ok, bardzo ok.
W sumie to 913 jest na równi z Xh9096 niż 863.

Tak jak pisałem powyżej, czerń i płynność w sporcie to dla mnie no.1 + multimedialność.
Aspekty Gameingowe zostawiam na 2 może 3 miejscu.

Czy ktoś ma, testował XH9096 i Nano913 i może mnie przekonać do któregoś z tych modeli.

SLAV7

New member
Bez reklam
LG:

Bardzo dobre kolory - po kalibracji
Dobry do sportu
Świetny system i SMART
Dobry serwis

SONY
Dobre kolory,
Świetna czerń,
Doskonały układ ruchu - sportBArdzo dobra widocznosć szczegółów w ciemnych fragmentach obrazu. Tutaj SONY jest mistrzem

Do Twoich potrzeb brałbym SONY

Do góry