Najdziwniejsze jest to, że ja 4 lata miałem TV z niskiej półki (LG 55LD650 - nie wiem jaka matryca) i żadnych śladów zostawianych przez czerń nie widziałem
Jak ten tv kupiłem to przez pierwsze kilka dni też nie widziałem, potem ścągnęła się jakaś aktualizacja firmware i mniej więcej wtedy zacząłem widzieć (ale nie wiem czy to zbieg okoliczności).
Sprawdziłem tez ekran LCD mojego tabletu (Nexus 10 - ekran IPS) na tych samych powodów obrazach i nie smuży.
Czy jest jakakolwiek szansa, że to wada telewizora? Czytałem wiele recenzji tego TV i jest chwalony za jakość obrazu, a to smużenie moim zdaniem jest bardzo widoczne, więc jeżeli to nie wada mojego egzemplarza, to nie rozumem skąd te pochwały.
Sprawdziłem tez ekran LCD mojego tabletu (Nexus 10 - ekran IPS) na tych samych powodów obrazach i nie smuży.
Czy jest jakakolwiek szansa, że to wada telewizora? Czytałem wiele recenzji tego TV i jest chwalony za jakość obrazu, a to smużenie moim zdaniem jest bardzo widoczne, więc jeżeli to nie wada mojego egzemplarza, to nie rozumem skąd te pochwały.
Ostatnia edycja: