Tomasz1899
New member
Witam,
planuję kupić TV, tak około 55''. Wiem, że teraz coraz popularniejsze są telewizory 4K, ale sądzę że przy odległości 3,5 m, to 4K nie będzie widoczne (zwłaszcza że sokolego wzroku nie mam
). Absolutnie nie interesuje mnie 3D. Ważna jest oczywiście jakość obrazu, z tego co czytałem to dobrze byłoby mieć matrycę 100/120 Hz niż 50/60 Hz, zwłaszcza że czasami mam zamiar obejrzeć mecz lub w coś pograć. Jeśli chodzi o Smart TV, to nie jest mi potrzebne zbyt dużo zaawansowanych aplikacji, zawsze można przecież podłączyć komputer. Ale ważne byłoby to, aby w przypadku tych aplikacji które są najbardziej przydatne (Youtube, Nefflix, Player.pl) interfejs działał płynnie i był wygodny (dobrze by było jakby była możliwość wybierania za pomocą telefonu z Androidem). Myślałem o Sony KDL-55W755C, ale ten telewizor jest już trudno dostępny w sklepach stacjonarnych, jest może coś innego wartego uwagi w tej cenie?
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 25m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? ok. 3,5 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2 osoby
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? stać
6. Jak słońce świeci w pokoju? okno na ścianie wschodniej, tv na ścianie południowej
7. Jaki masz obecnie telewizor? Toshiba 32"
8. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? TV naziemna, PC, USB
9. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? ok. 3h
10. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? Tak
11. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Filmy, sport
12. Czy zamierzasz serfować po internecie? Nie
13. Czy zamierzasz grać w gry? Tak, PC
14. Preferencje co do marki? Sony, Panasonic, LG
15. Preferencje co do wielkości? 55 cali
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Wieczorami (ale nie lubię oglądać w ciemności)
17. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 4000 zł
18. Jak często wymieniasz telewizory w domu? za często zmian nie ma, ta jest ze względu na rozmiar
19. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych? Tak, Youtube, Player.pl, Netflix.
planuję kupić TV, tak około 55''. Wiem, że teraz coraz popularniejsze są telewizory 4K, ale sądzę że przy odległości 3,5 m, to 4K nie będzie widoczne (zwłaszcza że sokolego wzroku nie mam
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 25m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? ok. 3,5 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2 osoby
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? stać
6. Jak słońce świeci w pokoju? okno na ścianie wschodniej, tv na ścianie południowej
7. Jaki masz obecnie telewizor? Toshiba 32"
8. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? TV naziemna, PC, USB
9. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? ok. 3h
10. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? Tak
11. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Filmy, sport
12. Czy zamierzasz serfować po internecie? Nie
13. Czy zamierzasz grać w gry? Tak, PC
14. Preferencje co do marki? Sony, Panasonic, LG
15. Preferencje co do wielkości? 55 cali
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Wieczorami (ale nie lubię oglądać w ciemności)
17. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 4000 zł
18. Jak często wymieniasz telewizory w domu? za często zmian nie ma, ta jest ze względu na rozmiar
19. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych? Tak, Youtube, Player.pl, Netflix.