Własnie wczoraj odblokowałem sobie tryby THX i zapisu na dysk w LW570S. korzystałem z Thomson ROC 2305, dla LG zadziałał kod 0119.
Zapisu na HD nie testowałem, THX działa, ale wobec informacji od jednego kolegi w tym wątku, że jest to opcja nieskalibrowana, zastanawiam się jaki jest sens całej zabawy...

. Wstępnie obraz bardzo przypomina nastawy stosowane pzrez różne firmy jako "kinowe", tryb 24/p etc.
I tu sa pytania - domyślnie zakładam, że jeśli to faktycznie tak jest że to wspólna platforma z wyższymi modelami LG to na jakich modelach LG ma obecnie aktywne tryby THX? Może w istocie jest to funkcja nie tyle nieskalibrowana w ogóle , co skalibrowana do modelu XXX, gdzie np. pracuje ta sama matryca LCD i jednak wszystko pasuje?
I jeszcze jedno - w moim przypadku tryby THX były w Tool Option3 a nie 4, niew iem czy to ma znaczenie ale mam wersje LW570S-ZD (czyli ten z certyfikacją CINEMA 3D 1080P

). Do tego znalazłem jeszcze opcję "THX 3D"

. Oczywiście aktywowalem, ale na razie nie udało się tego poużywać - nie ma dostępu w trybie pracy USB, DLNA czy PLEX. W wolnej chwili sprawdzę jak zareaguje gdy podłączę sygnał 3D na HDMI, inaczej sztuczka się chyba nie uda. Prawdopodobnie wynika to z tego, że wszystkie te tryby THX można wywołać tylko z pełnego menu przyciskiem "HOME" a dla trybów pracy DLNA/PLEX dostep do opcji obrazu przewidziano jedynie z poziomu Q.MENU. Szkoda... Użycie HOME w trybie DLNA/PLEX od razu rozłącza połaczenie z siecią. Co ciekawe jak z poziomu HOME ustawimy THX i jest on aktywny na TV to wywołanie spod Q.MENU ustawień obrazu pokazuje dostęp do trybów THX, można w ten sposób przełączać się miedzy THX Director /Bright Room.