soft leży tu:Download - Service - Noontec zakładka V8 i to jest to "środkowe" z datą 10.10.2010r u mnie idzie na nim średnio 55kbps na tym najnowszym 15! Filmy BD o których mowa są kopią z płyt BD 1:1 (30-50GB) ale nie są to iso tylko normalne struktury z folderami BDMV CERTYFIKATE itd. w takiej postaci filmy BD występują na trakerach torentowych, player po zatwierdzeniu folderu odtwarza odrazu film - nie ma menu działa wybór napisów, ścieżek audio - jak taki film odpale bezpośrednio z dysku playera idzie super, jeśli po LANie z kompa w drugim pokoju to po kilku minutach zaczyna ciąć, natomiast mkv nawet te najcieższe jakie można spotkać w sieci idą po LAN OK, myśle że poprostu minimalnie brakuje mocy procowi. Ja nie moge korzystać z USB bo w playerze nie mam dysku w obudowie tylko normalny SATA i wypinanie nie wchodzi w gre więc musze te BD przesyłać LANem i z tąd moje zmagania z softami - wszystkie które "ślą" wolniej" czyli te 15kbps odpadają bo film kopiuje się prawie cały dzień! Jak dla mnie to brak odtwarzania BD po LAN jest największym minusem tego odtw. z reszty jestem bardzo zadowolony