Gessle napisał:mam pytanie: jaka bedzie roznica w jakosci obrazu miedzy zwyklym sygnalem analogowym, a dekoderem SD? warto w cos takiego wejsc czy to 16 zł wywalone w bloto bo roznicy i tak nie ma? posiadam 42 calowa plazme.
Swoją drogą czy ktoś interesował się czy wymuszenie przez Toyę korzystania z jedynego słusznego dekodera nie podlega pod nieuczciwe praktyki monopolisty.WuWu napisał:Potwierdzam słowa poprzednika. Mam w swoim TV decoder i odbieram od czasu so czasu kilka programów cyfrowych. Ich jakość znacznie przewyższa to, co oferuje dekoder oferowany przez Toye. Poza tym cena całości to ponad 100 miesięcznie a to zdzierstwo.
Czy znasz może jakieś szczegóły dotyczące tej sprawy?WuWu napisał:Oni sa pod ochroną. Z tego co pamiętam, przegrali proces z uwagi na nieówne ceny dla uzytkowników. Tam, gdzie był alternatywny dostawca, to Toya była po 25 zł a jak nie było to po 50. Sad naklazał ujednolicic i ....dupa.
piotrmal66 napisał:Witam
Mam takie pytanie.
Otóż zostałem właśnie posiadaczem TV Samsung 651. Zachęcony tym co tu przeczytałem zeskanowałem kanały cyfrowe bezpośrednio przez tv i tu pewien sukces - znalazł mi bodajże 50 kanałów, z czego kilka niekodowanych
Ale chciałoby się więcej. Zastanawiam się dlaczego mój TV nie znalazł wszystkich kanałów - może Toya używa jakiś dziwnych częstotliwości których mój TV w trybie automatycznym nie znajduje. I stąd moje pytanie - czy ktoś ma wykaz na jakich częstotliwościach nadawane są kanały cyfrowe w Toyi - bo częstotliwości analogowe są jawne, a cyfrowe - tak jakoś utajnione.
Na samym początku te częstotliwości były na ich stronie - ale teraz chyba wszystko poznikało
piotrmal66 napisał:A mógłbyś zobaczyć na jakiej częstotliwości nadaje i z jakimi parametrami Animal planet HD i Nat Geo HD - bo akurat tych kanałów mi nie znajdujea chciałbym je podejrzeć.
Proszę bardzo:
Nat Geo Wild HD
częst.:426000 kHz Mod:64QAM częst.symb.6875 KS/s
Animal Planet HD
częst.: 290000 kHz, reszta tak samo.
Powodzenia