WuWu napisał:
Odbieram: TVP1, VISAT HISTORY, Polonie 1, ITV, DW, TVP info, Toya cyfrowa, euronews, Zone Club, Edusat, Russia Today, CCTV9, TV5 Europe, Ariarang, Propeler, Anonsy i 3 kanały Hustlera ale tylko plansze

,
To prawda, jeśli masz wbudowany dekoder w TV w technologii jaką odbiera Motorolla VIP1920-9C to programy te odbierzesz, ponieważ nie wymagają one włożenia karty TOYA do dekodera (kto nie wierzy niech wyjmie kartę). Pozostałe 130 już tylko z kartą (a w TV nie włożysz

). Hustlera spróbuj odpalić po 23-ej
Fakt, bez pilota do Motorolii nie podchodź

, nie ma możliwości klawiszologi na pudełku. Ale pudełko bardzo zgrabne i estetyczne. Do niego full kabli (SCART, HDMI. CINCH, LAN RJ

) więc co tam za "szkiełko" ma się w domu to jest czym zapiąć (nie trzeba kupować).
Na razie jedyny problem jaki mam jest taki, że nie mogę włączyć napisów do filmów (pokazuą sie jedynie na HBO). Ścieżki dźwiękowe włączają się bez bólu, ale napisy niby zaznaczone na żółto a nie widać

na ekranie.
Obraz SD OK (ale nie aż tak lepiej od normalnej anteny aby tylko dla niego kupować tą usługę), HD OK, cena wysoka (ale to już każdy decyduje czy go zainteresuje), dzwięk 5.1 po HDMI działa (ale kanałów nie za wiele - HBO HD, CANAL+ HD, CANAL+ SPORT HD, kilka ze stajni TVN - i tu miłe bo to kanały SD no i może coś jeszcze.
Oczywiście zawsze coś tam można by znaleźć, tak jak wyżej ktoś pisał, sporo obrazu skalowac trzeba sobie samemu odręcznie. Opcja "auto" działa tak jak nadawca daje. Wymienione wcześniej TVN HD normalnie ma format 4:3 (nawet jak nadawca daje reportaż z "czarnymi paskami" - wtedy opcja ZOOM 2 w TV rozwiązuje problem, inaczej mamy czarny kwadracik na środku ekranu z czymś tam migającym) ale gdy idą filmy to zaskakuje na 16:9

k: . Obraz (taki jaki jest nadawny - 4:3 lub 16:9 )jest skalowany przez dekoder do 1080i (z zachowaniem formatu) przez co opcja AUTO w TV nie eliminuje juz "czarnych pasków" od góry czy też z boku (przy podłaczeniu HDMI) i pozostaje tylko ręczna obróbka.
Miła jest możliwość tworzenia ulubionych list programów, ale brakuje mi osobiście możliwości ich nazywania (mamy tylko standardowe nazwy "Lista1", "Lista2" itd. a przydało by sie np na "filmy" czy "sport" zmienić).
Ogólnie, uważam, że sprzęt dla niewymagających, ale w zupełności wystarczający do dobrego oglądania.