ProSiaczek
New member
Więc z naczym krajem nie jest jeszcze tak źle
maciek_w napisał:Studius- " jeszcze nie oferowany..." a juz najlepszy? Jak można poczytać na tym forum posiada go zaledwie kilka osób więc próba na której się opieramy nie jest miarodajna,
Zak_PL napisał:Kupilem w Digitalo.pl zamowiony byl 7 marca , jest polska instrukcja, a w sklepie maja napisane ze Toshiba PL, wiec chyba PL.
Trzeba było tak od razu , że liczysz ( czekasz ? ) na cenę ( 6,5 tyś ) a nie na dostępność TV ? ( oferowany od prawie 6,8 tyś.)autorus napisał:To niestety nic nie znaczy.
Czekam na 40zf i jakos dotrzeć nie może, transport z toshiby się opóźnia. Ja liczę na cenę 6,5kzł.
Autorus
d.karolik napisał:Trzeba było tak od razu , że liczysz ( czekasz ? ) na cenę ( 6,5 tyś ) a nie na dostępność TV ? ( oferowany od prawie 6,8 tyś.)
Zak_PL napisał:Witam, ja wlasnie dzisiaj otrzymalem swoja Toshibe 40ZF355, niestety wieksza by mi sie nie zmiescila - liczyl sie kazdy cm . Jak narazie probuje wszystko poustawiac i dojsc o co chodzi z wszelkimi ustawieniami, a jest tego troche. Podlaczylem Xboxa360 po HDMI, 1920x1080. Call of Duty 4 na tym telewizorze to niesamowita sprawa . Samsung 32N71B, ktorego dotychczas uzywalem to nie ta klasa, ale te dwa TV sa zupelnie z roznych przedzialow cenowych i jakosciowych wiec nie ma co porownywac. Mam tez pierwszy problem nie moge uaktywnic w ustawieniach trybu kinowego, jest on podswietlony szarym kolorem i nie moge go wlaczyc.
Telewizorem mam podlaczony do kompa kablem HDMI i ustawiona rozdzialke 1920x1080, odswiezanie na 24 i wybrany tryb - dokladne skanowanie. Active vision wlaczone i stabilizacja obrazu -wygladzony. Ale tryb kinowy nie aktywny, o co moze tutaj chodzic???
Licze glownie na uzytkownika gilek1975, ktory juz pewnie rozgryzl wszelkie ustawienia i moze zna rozwiazanie. Musze rowniez wyprobowac podane wczesniej ustawienia
Moriia napisał:Czy ja wiem Czy przezytek w Angli tez nadal niema seri ZF
gilek1975 napisał:Witam, nie byłem dwa dni na forum, ale w Twoim przypadku nie włączysz tego trybu. W Toshibie jest tak że pewne funkcje po podłaczeniu róznych odbiorników nie działają. Np. oglądając satelitę masz na szaro dokładne skalowanie- prawda? Tosia ma to w sobie ze jeśli włączysz np. DVD to TV sam wybiera tryb, w tym przypadku dokładne skalowanie. Nie wiem po co chcesz znienić, ale to nie ma znaczenia- masz problem i musimy temu zaradzić. Napisze Ci to inaczej: wybierając tryb kino1 lub kino2 obraz się powiększa mniej lub wiecej, mając w full HD ustawioną rozdzielczość 1920x1080- Tv działa jak monitor i automatycznie ustawia - dokładne skalowanie. Jest po prostu idealne dla tego połączenia. Do tego odswieżanie na 24 i świetny monitor do oglądania filmów w HD . Myślę że Ci trochę wyjaśniłem.
TVfanHD - ustawienia nie rób na DTV bo będzie kiepsko, ja mam tuner po euro-euro i obraz mam naprawdę bardzo ładny, wklep ustawienia co podalem i daj znać co i jak.
Pozdrawiam