1) Każdy ustawia pod "swoje oko" - mi np. nie pasowały ustawienia z avforum bo było za ciemno, zbyt "ciepło" i nieostro.
2) ustawienia fabryczne w trybie 1 polegały na podkręceniu większości wartości na max - może to ładnie wygląda na półce w sklepie gdzie wszystkie TV stoją tak podkręcone. Pomijam już nienaturalne kolory ale podświetlenie na max wieczorem daje ładnie po oczach

- ja ustawiam 40-50 podświetlanie na wieczór.
3) Kąty oglądania nie mają nic do ustawień, inna sprawa, że u siebie nie zauważyłem jakiś większych problemów z kątami. Normalnie oglądam na wprost około 3-4 metrów (godzina 12 jeżeli przyjmiemy tarczę zegarową jako odniesienie). Zdarza mi się oglądać telewizję w czasie ćwiczeń na trenażerze z około 2-2,5 metrów pod kątem -> godzina 13:30 i nie ma problemów z kolorami. Poza tym zawsze można skorzystać z obrotowej podstawy tv jeżeli ktoś widzi jakąś różnicę.
Generalnie po miesiącu od zakupu jestem zadowolony. Skaler pracuje bardzo ładnie najczęściej przy 4:3 obrazie sd używam trybu superlive1 - bardzo dobrze sprawuje się ten tryb przy oglądaniu F1. Przy normalnych oglądaniu nie rejestruję smużenia - na teście stołu bilardowego w Windows Media Center widać ale pewnie nie jeden droższy model też ma z tym problem - widziałem kilka niby 6 ms monitorów komputerowych które też sobie nie radziły z tym testem

. Obraz full hd z komputera i blue-ray bajka, trochę dziwnie się pracuje w internecie na tylu calach

.
Jak na kwotę 2800 zł - jestem zadowolony dobry stosunek ceny do jakości, nie żałuję że anulowałem zamówienie na Sharpa X20E za 3600 zł bo pewnie różnicy bym nie zauważył. Acha mała ciekawostka 0 uszkodzonych pixeli

.