Zgadza się-chińczyk zablokował możliwość powracania do starszych wersji softu.Istnieje możliwość zmiany na starsze poprzez ingerencje w płytę główną i programator czyli narzędzie serwisowe

Co do wątku nowego softu V8-MT25F01-LF1V372 to rzeczywiście nie ma zakładki opera a przez wejście z klawisza (zielony,internet) do przeglądarki jest brak narzędzi nawigacyjnych,które umożliwiają poruszanie się po stronie (start,wstecz,przejdź,odświeżanie,organizator) jedyna opcja ,która pozwala na cofanie stron to mysz i pilot w drugiej dłoni z przyciskiem wstecz lub hub usb z podpiętą myszką i klawiaturą. Ja w swoim tv mam jeszcze nowszy soft narazie niedostępny firmware na wsparciu thomsona o nazwie V8-MT25F01-LF1V381 dograny przez serwis. Z tego co zauważyłem to dzięki niemu jest kilka zakładek więcej w smart(mało interesujących) i bez zarzutu działa dlna dzięki temu pliki z kompa (filmy,zdjęcia) bezprzewodowo można przeglądać w tv zakładka media- po uprzednim dograniu proga w komp(ja używam PS3 Media Server). Niestety ten smart w porównaniu do innych producentów tv to trochę nie smart

nie ma możliwości dodawania aplikacji jak np. ipla czy tvn player itp. puki co możliwość taka jest tylko dzięki nowszemu firmware na który czekam z utęsknieniem (ponoć ma się pokazać po targach IFa w Berlinie pod koniec sierpnia z kolejnymi widgetami). Sam tv jako tv z 3d nie ma nic do zarzucenia a nawet przewyższa konkurentów z jakością i ceną i jak sam producent flaguje się hasłem ,,Dołączamy znów do liderów rynku,, pomaleńku mu się to udaje-ale to tylko moje zdanie

dużo informacji pozyskałem od p.Piotra z serwisu w Żyrardowie a to też atut Thomsona,że dzielą się wiedzą.Tyle mojej wiedzy-gdyby coś było nie jasne postaram się odpowiedzieć