Witam,
Kupiłem ten wynalazek. Wrażenia naprawdę pozytywne. Cienki, ładnie świeci, zaskoczył mnie dźwięk - bardzo głośne głośniki, nie spodziewałem się takiej siły dźwięku.
Jednak, jeżeli się przyjżeć na czarnym tle podświetlenie nie jest zbyt idealne - widać jaśniejsze pola na ekranie przy rogach.
No i sprzęt ma jeden minus jak narazie

Szukałem sobie o nim informacji i natknąłem się na info, że jest nowy firmware dodający nowe funkcje - faktycznie, jeden plik ok 70MB na wszystkich stronach Thomsona ten sam. końcówka 339, ja miałem 226 czy 266. W instrukcji zapowiedziane że w roku 2012 kilka aktualizacji będzie. No i zgodnie z instrukcją, pobrąłem plik, wgrałem na pendriva, podpiałem zamiast karty wifi, dokonałem update'u, czerwona lampka zamrugała jak miała zamrugać, telewizor sie uruchomił... i lipa... Ciemność widzę. Podświetlenie działa, dioda mruga po naciśnięciu pilota, da się wyłączyć i włączyć, lecz system zdechł.
No i tu wspomniana wada - nigdzie nic na ten temat nie ma. Żadnych starych plików z firmware, żadnych opisów resetu czy wskazówek jak podnieść TV. Szukając po forach trafiamy na routery Thomsona.
Znalazłem przypadkiem, że chyba producentem tego TV jest firma Skyworth, podobne modele to 50E66 i 55E66(3D), tu nawet na zdjęciach identyczne:
50E66
55E66(3D)
Fakt, że Thomson ma 3d w 50 calach - możliwe, że na stronie są nieaktualne dane. W każdym bądź razie, mój jest z naklejką Made in Poland, więc pewnie tam przygotowują a u nas składają jako Thomson.
Może ma ktoś jakis pomysł jak podnieść TV ?
------------------------------------------------------------------------------------
Poradziłem sobie, przy pomocy dobrej duszy z elektrody
Napiszę dla potomnych - podczas upgrade'u musiało się coś stać z product ID wskazującym typ matrycy, trzeba je nadać ręcznie:
1) włączamy tv
2) wklepujemy kod 062598 i wciskamy menu
3) następnie podajemy 3 cyfrowy kod od 000 do 999
- możliwe że kod jest na jakiejś naklejce z tyłu obudowy, mój tv wisiał przymocowany do ściany i ciężko było go wydłubać, więc metodą wprowadzania ręcznie po numerku okazało się że pasuje kod 032 w moim przypadku. Przyfarciło mi, bo to wprowadzanie długo trwa, po każdym kodzie tv się restartuje - doszedłbym pewnie do 100 i zrezygnował

.