To podziel się informacją czemu nie żałujesz ? Kupiłeś coś innego ?
Przyznam szczerze, że go nie oglądałem live, choć byłem bliski wybrania się do Łodzi do MM, gdzie był wówczas na stanie w tej promocji, ale pisząc o tym, że nie żałuję, iż nie podjąłem decyzji o zakupie skłoniły mnie takie elementy jak:
- obawa o niską trwałość produktu, bo powiedzmy sobie szczerze chiński Thomson, to nie to samo co Panasonic czy Sony, a ja nie zmieniam TV co 4 lata,
- brak funkcji nagrywania pod USB, co do moich potrzeb jest niezbędne,
- kiepska klasa energetyczna, 214W w trybie UHD mało z pewnością nie jest, a biorąc pod uwagę fakt, że TV będzie bardzo intensywnie eksploatowany, to ma to dla mnie znaczenie.
- jeden z użytkowników napisał, że TV ma problemy z płynnością, a inny użytkownik napisał, że sobie zmienia ustawienia to materiału, który akurat ogląda, żeby ta płynność była zachowana. Nie każdemu chce się bawić w grzebanie za każdym razem w ustawieniach obrazu i szukać optymalnego ustawienia. TV ma chodzić płynnie i tyle.
Reasumując niska cena nie jest dla mnie najważniejsza, bo TV kupuję na dłuższy okres niż 4 lata. Od TV oczekuję dobrego obrazu, płynności i względnej trwałości, z którą niestety w nowszych modelach jest co coraz gorzej, a wybór chińskiego Thomsona w mojej ocenie nie wróży długiej żywotności.
Co do innych modeli to zastanawiałem się nad następującymi:
Samsung 55" JU7000.
Sony 55" X8505C/ X8508C / X8509C
LG 55" UF950V
Soniak z moich zainteresowań już niestety odpadł. Testowałem osobiście model X8508C w Media Expert i ani mnie ani kolegę z którym oglądaliśmy ten TV obraz nie powalił. Kanały DVB-T - obraz przeciętny. Testowałem na różnych ustawieniach obrazu m.in. tryb kino, standard, żywy. Przyniosłem do sklepu dysk z plikami video - demka UHD (kodeki 264 oraz najnowszy HEVC) oraz filmy 1080p. Nie wszystkie demka UHD chodziły poprawnie. Obraz na UHD naprawdę ładny, ale nie było efektu woooowww

Filmy 1080p obraz ładny, w DVB-T tak jak napisałem kiepsko. Reasumując ten TV mógłbym kupić za 3500 zł, ale nie za 5 500 zł.
Na placu boju zostali: Samsung JU7000 i LG UF950. Czekam na super promo na te TV, wówczas jadę do sklepu z własnym materiałem i sprawdzam na żywo, bo opinie opiniami, a to kupujący powinien być zadowolony.
Nie mam wysokiego ciśnienia na zakup TV, więc w ostateczności wybiorę coś z nowych modeli 2016 na jesieni lub w grudniu