Czesc, kupilem kilka dni temu ES558000 i przy ustawieniu "podswietlenie" czyli backlight na chocby 10 mam wielka nieregularna jasna plame w okolicach srodka ekranu (nie dokladnie na srodku, w sumie to sa dwie plamy) i biale smugi w rogach ekranu (w 3 rogach)...czy to tak ma byc?
W moim poprzednim starym szrocie tak nie mialem...
Czy to jest podstawa do reklamacji?
Pozdrawiam
Możesz reklamować, ale szanse daję Ci zerowe.
Nie widać tego w normalnym użytkowaniu nawet jak oglądasz film z innym stosunkiem boków przy kontraście dynamicznym strefy rogów są wyłączane. Za tydzień zapomnisz o problemie
Rok temu miałem podobną akcję z UE55C8000 i dostałem odpowiedź, że tak po prostu jest. Przeszukałem wtedy najrozmaitsze fora i nigdzie nikomu nie udało się wyegzekwować od Samsunga wymiany, bo po prostu taka jest specyfika wyświetlaczy Samsunga. Tak czy siak nie ma co płakać. Mam teraz taki sam TV jak Ty i widać prześwietlenia na rogach i na środku (lekko na lewo i w dół), ale są widoczne tylko w sytuacjach, gdy telewizor wyświetla czerń z wyłączonym kontrastem dynamicznym. Już np. na radio w UPC, gdy ekran jest czarny i widać tylko skaczące słupki equlizera jest wszystko OK (dźwięk leci przez optyka do kina domowego - dlatego do radia potrzebny TV).
Powodzenia, ale nie wiem czy warto walczyć.
Kupiłeś naprawdę solidny sprzęt z najwyższej półki. Szkoda psuć sobie nerwy nieistotnym mankamentem (to oczywiście moja opinia).
HAWK!