lord_yabol
New member
Czy może ktoś z użytkowników seri es7000 i es8000 udzielić odpowiedzi na moje pytania z wcześniejszego posta. Bardzo mi na tym zależy (wzywać serwis czy nie).
1.Czy na waszych telewizorach uzyskujecie deklarowane maksymalne prędkości(szczególnie upload)?
2. Czy testy prędkości w przeglądarce Smart TV działają wam płynnie i poprawnie (mi bardzo powoli i czasami zawieszają się).
3. Na infolinii samsunga twierdzili, że do skypa potrzeba 10megabitowe łącze!!!
4. Czy można do telewizora podpiąć kartę sieciową pod USB?
Serwis lub napisz ładne pismo do Samsung Polska zeby zadziałali wyżej jak sami nie umieją sie tym zająć... bo faktycznie Upload jest dosc istotny w przypadku komunikacji na Skype, być moze skupili sie tylko na Downloadzie z ktorego korzysta Smart HUB.Czy według Was jedynym rozwiązaniem jest serwis?
Praktycznie każdy test szybkości (np. speedtest.net) w przeglądarce TV ma zerowy Upload zarówno po kabelku jak i po wi-fi (inne urządzenia ok) . Najbardziej widoczne jest to na skypie. Nawet gdy wybieram za punkt dostępu WiFi telewizor i chcę przesłać jakiś film "nie HD" z komórki Galaxy S2 to trwa to bardzo długo i co chwilę buforuje.
Zaktualizowałem TV do wersji 1021 i żadnych zmian.
mam UE46ES7090 i działa mi na nim wszystko wpożądku. Mowa o uploadzie.
Szukam tylko sposobu jak zainstalować polskie aplikacje IPLA itd. TV z niemiec. wiec niema ich firmowo.
ma ktoś jakaś sprawdzona klawiaturę pod ową serie samsunga?
a polskie aplikacje?mozna zmienic jakos region tv. jakis kod z pilota na wyłaczonym tv? lub inny sposób na polskie aplikacje?
W przypadku TV jak w temacie EU 46ES 8000 ten kod nie działa.
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Już działa ,za wolno wciskałem klawisze lub miałem słabe baterie
Kolejny firmware T-ECPDEUC-1021.1
Widzę ze też jesteś taki "smart" jak jato powiem tobie po kolei tak jak mi napisał TDX : wciskasz smarthub , > ,2,8,9, < i tu powinno tobie się pokazać. Dodam jeszcze ze iplay i tvn nie będziesz mógł oglądać dopóki nie zmienisz prefixu ale to już inna bajka.pozdrawiam
Nie zauważyłeś iż TV ma tylko dwa kanały i po jaka cholerę puszcza cie w maliny ta instrukcja ampli. To amplituner ma przekodowywać na kino, 5,1 czy 7,1. Atak nawiasem to po CI z TV, to lektora będziesz słuchał w 5,1. Filmy tak, ale z płytki Blu, tam będą odpowiednie ścieżki, a nie falsyfikaty zrobione prockiem foni. Nie spotkałem się by jakichś operator TV przesyłał pojemne pliki, wszyscy tną.Uwaga ta wersja ma małego buga. Otóż w momencie rozpakowywania plików z exe'ka tworzy się katalog: T-ECPDUEC zamiast T-ECPDEUC. Oczywiście po przegraniu takiego katalogu na pendrive tv nie znajduje plików. Poprawiając samodzielnie nazwę na właściwą (T-ECPDEUC) plik firmwaru zostanie prawidłowo wykryty przez nasz tv. Ale co się naformatowałem różnych pendrivów i nakopiowałem firmwaru na nie w różny sposób... to moje...
-------------------------------------------
Mam jeszcze pytanko:
Czy ktoś ma ES8000 podłączony przez HDMI ARC (Audio Return Chanell) do amplitunera? To znaczy że dźwięk z tv (np. divixy z pena czy mkv) leci na ampli tym samym kablem HDMI co obraz z ampli?
Mam problem bo ampli (H/K AVR 365) dźwięk z tv widzi zawsze jako PCM 48kHz. Czy puszczam stereo czy DTS 5.1 czy DD 5.1 itd. on go zawsze rozpoznaje jako PCM...W instrukcji do ampli jest napisane żeby wtedy zmienić ustawienia w tv. Ale w ES8000 takich ustawień nie znalazłem...
I jeszcze jedno... jak zalecacie połączyć nbox i tv (filmy z pena) z amplitunerem? podpinać nbox do tv czy wszystko do amplitunera i potem monitor out HDMI ARC do tv? Teraz Bluray mam wpięty do ampli ale nbox bezpośrednio do tv. Czyli dźwięk z n-ki i filmów z pena leci przez ARC. Czasem jak przełączę źródło dźwięku na amplitunerze na tv to dźwięku w ogóle nie ma z tv i muszę wyłączyć i włączyć amplituner żeby się pojawił. Czy to może być jakaś usterka amplitunera?
Proszę o pomoc