witam, mam pytanie czy można jakoś sprawdzić jak długo stoi telewizor w salonie, czy może ile godzin już była włączona matryce. Chodzi mi oczywiście o samunga 55es8000, mam zarezerwowanego w MM ale z wystawy i nie wiem czy warto go brać?
witam, mam pytanie czy można jakoś sprawdzić jak długo stoi telewizor w salonie, czy może ile godzin już była włączona matryce. Chodzi mi oczywiście o samunga 55es8000, mam zarezerwowanego w MM ale z wystawy i nie wiem czy warto go brać?
Potwierdzam działające SamyGO na ES8000S z firmware T-ECPDEUC-2007
z użyciem metody opisanej pod linkiem SamyGO • View topic - [App] Install SamyGO widget from USB
Przetestowałem działanie NFS z serwerem NAS QNAP TS-119 i działa bardzo dobrze .
Teraz testuje sambe...
Super! Czy wiesz może jak wygląda podejście serwisu Samsung przy ew. naprawie gwarancyjnej do telewizora z SamyGo? To jedyne co mnie blokuje i trochę żal żegnać się z gwarancją, która niestety nie raz już mnie uratowała od konieczności zakupu nowego sprzętu...
Szczerze mówiąc interesuje mnie tylko jedna, nie wiedzieć czemu nie wdrożona przez Samsunga funkcjonalność: obsługa SMB właśnie! Mam NAS i DLNA irytuje mnie raz że koniecznością odświeżania, dwa brakiem obsługi mkv, trzy brakiem obsługi kilku ścieżek audio w avi (tak miałem przynajmniej w C8000, w ES8000 nie sprawdzałem).
chciałem sciagnac nowy soft ze strony producenta, a tam nie ma mojego modelu UE55ES8000 , max do UE46ES8000 ale to chyba to samo ??
Potwierdzam działające SamyGO na ES8000S z firmware T-ECPDEUC-2007
z użyciem metody opisanej pod linkiem SamyGO • View topic - [App] Install SamyGO widget from USB
Przetestowałem działanie NFS z serwerem NAS QNAP TS-119 i działa bardzo dobrze .
Teraz testuje sambe...
instalujesz ten widget. Potem łączysz się np poprzez filezille z telewizorem , odnajdujesz dwa pliczki 03_03_nfsmount.init i 04_04_samba.init. Edytujesz je w notepad++ w miejscach zaznaczonych. Wpisujesz tam swoje dane serwera (ip , login i hasło) i wszystko.