Temat stary jak świat - jaki Tv :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ja bym nie Kupowal żadnego
Każdy coś ma nawet za 50.000 zł
Więc ten za 3000 zł ma 10 razy mniej.
Szkoda kasy
Wystarczy na bilety do kina nawet 3d - na kilka lat.

A tak
Jeden nie czyta kodeku Max 5 filmów na 10.000 podanych i jest cieniutki
Drugi ma gorsza czerń bo ma Ips
Ale ten co ma Inne matryce nie ma kątów bocznych
Jeden ma słaby dźwięk
A inny ma słaby input lag
Następny na cloudingiem
Dalej ma Banding i teatrzyk
Ale to nie wszystko następny ma słabe aplikacje i grubą ramkę
Nie nie to nie wszystko jest jeszcze Judder i drgania obrazu i słabe przejścia totalne
No czerń fioletowa, nie szara
Nie wspiera flasha więc zapomnij o Weeb tv
Jest jeszcze Obrys obrazu z otoczką No i długo wczytuje aplikacje
Nie kupuj z ambilightem bo słabo podświetla
Te grube też z boku brzydko wyglądają
Skalowanie obrazu płynność przy słabym bitrate to lipa
CI tez nie są kompatybilne
Kolory cukierkowe też nader często
I jeszcze nerwy - ten za duży, tamten za mały
No i te matryce, nigdy nie wiadomo na jaką trafisz , przecież to loteria

piteron

Active member
Bez reklam
"będziesz zadowolony" itp. a to chyba nie o to do końca chodzi...
moim zdaniem to właśnie o to chodzi
To że KIKI napisze że Phil jest ok a np ja że Phil nie jest ok bo ma to czy tamto to jest tak samo ważne jak to w którym dniu miesięcu 23 lata temu spadł pierwszy śnieg
To Ty masz być zadowolony,to Tobie maja sie podobać barwy czernie ,dodatki itp
Tu na forum możesz dostać wiedze czym dane odbiorniki sie charakteryzują ,ale sorka to czy lubisz dominantę koloru czerwonego,czy lubisz kolory wyostrzone z większym kontrastem to Ty decydujesz
Moim i tylko moim zdaniem nie produkuje sie obecnie złych TV,one sa po prostu inne,przeznaczone dla innego "targetu" ludzkiego
Masz problem z wyborem naprawdę polecam prezentację,fakt kosztuje ona jakieś tam pieniądze ale daje nam spokój na kilka lat.Osobiscie takowa miałem kilka lat temu i powiem Ci tylko tyle że wybrałem w domu coś czego wcale nie brałem pod uwagę i jestem z wyboru zadowolony do dzisiaj
i tak na koniec
chyba się starzeję ale to chyba jeden z nielicznych postów Kikiego z którym w 110% się zgadzam.Takie rozkminianie tematu kończy się zawsze tym że z kazdego wyboru będziemy mniej lub bardziej nie zadowoleni,zawsze z tyłu głowy będziesz miał opinię napisana przez kogoś kto coś tam znalazł a o czym większość ludzi nie ma zielonego pojęcia
Jesteś zdecydowany (prawie) na Phila to go po prostu kup i ciesz się obrazem,a porównywanie go teraz z czymkolwiek skończy się na tym że zawsze ktoś wyciągnie coś co wybór zniweczy a na pewno da do myślenia

Ostatnia edycja:

Liter1979

Member
Bez reklam
Od wczoraj mam w domku pięknego Samsunga 55H7000 i od razu problem !!! Za nic nie mogę połączyć się z netem !!! Ani przewodowo ani bezprzewodowo :( Na początku raz zajarzył, ale zaraz rozłączył połączenie z netem, a teraz już totalna padaka !!! Panowie pomóżcie bo zaraz mnie szlak trafi !!! dodam że inne urządzenia (laptop, telefon, amplituner czy blu ray) nie mają żadnego problemu z połączeniem !!! O co chodzi ???

mafia35

New member
Bez reklam
Nie wiem jaki masz router. Wygląda na to, że może być to sieć ukryta i/lub router nie przydziela nr IP telewizorowi. A masz na routerze przycisk do parowania z innymi urządzeniami (WPS)?

Liter1979

Member
Bez reklam
Nie wiem jaki masz router. Wygląda na to, że może być to sieć ukryta i/lub router nie przydziela nr IP telewizorowi. A masz na routerze przycisk do parowania z innymi urządzeniami (WPS)?
Router to "Edimax Br 6428bs" do tej pory wszystko na nim szło bez problemu. Przycisk mam Wps/reset, który i tak mi nie pomógł... Cały dzień już przy tym siedzę, łeb mi już *************** pęka...

mafia35

New member
Bez reklam
A resetowałeś router? Odłącz go od prądu na chwilę. Czasami taka głupota pomaga. Próbowałeś na sztywno wprowadzić ustawienia sieci w tv?

Liter1979

Member
Bez reklam
Odłączałem od prądu, resetowałem, wpisywałem wszystko ręcznie (tzn. przepisałem wszystko z kompa tj. dns, ip itd. - nie wiem czy o to ci chodzi) i DUPA :( :( :( Przez lan łapie na chwilę neta, ale po minucie już rozłącza i albo znowu załapie na minute albo nie...

Liter1979

Member
Bez reklam
Zresetowałem telewizor do ustawień fabrycznych (kalibrację ustawioną przez Kikiego szlag trafił :( ) i net zatrybił na połączeniu przez lan, przez wi fi nie sprawdzałem... Powiedzcie mi teraz jak mam podłączyć tv do ampka żeby dźwięk np. z you tuba szedł przez kino ? Da radę przez hdmi czy muszę optyka zastosować ? Ja mam podłączone tak :
dekoder n-ki, blu ray, xbox 360 do ampka przez hdmi, ampek do tv przez hdmi out do hdmi 1
w ten sposób dźwięk ze wszystkiego idzie na kino, oprócz właśnie "neta" z tv...
Ufff, mam nadzieję że ten internet będzie działał na dobre, bo co się nerwów dziś najadłem to masakra...

Ostatnia edycja:

mafia35

New member
Bez reklam
Kiedy w tv ustawię "uzyskaj automatycznie adres ip" to nic kompletnie nie wyłapuje, natomiast ręcznie przepisuje ten z komputera - jeśli musi być inny, to skąd mam wiedzieć co wpisać ?

Możesz wpisać ip wyższe lub niższe w ostatniej liczbie. Np jeśli komp ma ustawienie 192.168.0.100 to w telewizorze dajesz 192.168.0.101. Każde urządzenie w twojej sieci musi mieć inny numer na końcu. Inaczej będziesz miał konflikt. Teraz wprowadziłeś ip komputera do telewizora i działa, ale jak włączysz kompa to się sypnie.

Z tego co piszesz to na 99% router nie daje automatycznie nowego ip dla telewizora czyli masz wyłączone dhcp. Tak przez forum to ciężko podpowiadać co musisz zrobić.
Spróbuj zmienić ip na inne w ostatniej cyfrze i może wkońcu ruszypo wifi.

Do góry