Temat stary jak świat - jaki Tv :)

piteron

Active member
Bez reklam
ja podchodziłem do tego TV jeszcze w czasach jak kosztował ponad 6 tyś
po pierwszej próbie spalił sie na jakimś filmie(szarpało obrazem) pomyślałem może z plikiem cos nie tak,ale sprawdziłem u siebie działa normalnie płynnie.Od pewnego człowieka dowiedziałem sie że wiele Thompsonów ma problem z napięciami na USb więc może stąd te szarpanie
Drugi raz poszedłem juz ze znajomym który miał już gotówkę był to akurat dzień gdzie był mecz MŚ,jak znajomy zobaczył co ten TV wyrabia z sygnałem to sie załamał
Ale pomyślałem ze może splliter w sklepie wywalony,albo źle antena ustawiona,choć obraz był ok(TVP 1HD) to to co się działo przy szerokich kadrach i w momencie np jak piłka leciała na wysokości trybun to woła o pomstę do nieba
Ale pomyślałem sobie qrde budżet mój wielkość moja i to jeszcze UHD więc co dysk pod pachę i lecimy z testami ponad godzine go ustawiałem kombinowałem zeby było ok i niestety .Mój stary C650 w temacie płynności to w porównaniu to tego Thompsona to mistrz galaktyki,skoro TV wykrzacza sie na logo startowym teleexpresu to sorka szkoda czasu i oczu

Liter1979

Member
Bez reklam
Panowie, zostały mi 3 tygodnie do zakupu - czy ktoś coś wreszcie poradzi, pomoże, zaproponuje... ??? Co powiecie na
SHARP LC-60LE652E ?

Zawsze to 5 cali więcej ;)

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To dopłać do 60LE752 za matrycy natywnej 100Hz.
Cena dla członków forum jest specjalna, dla niebieskich - kalibracja i prezent gratis.

firekage

New member
Bez reklam
Matryca 50Hz...z tego co pamiętam.

Edit: pisałem o 652.

Ps - szybkość menu Sharpów, z tego co ludzie piszą, nie poraża...wręcz odwrotnie...irytuje.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Obecnie to chyba najtańszy model 60: z matryca natywna 100 Hz.
Ma extra ostrość i wyrazistość nawet w SD.
Zawsze możesz dopłacić do Quatrona.

piteron

Active member
Bez reklam
Przy okazji pytanie do KIKI
czy to jest tajemnica handlowa czy po prostu takie sa Twoje założenia?
Moim zdaniem gdyby cena była jasna to może większa ilość osób była by zainteresowana aby być niebieskim
Ale oczywiście to jest Wasza decyzja i nic mi do tego pytam z czystej ciekawości

Liter1979

Member
Bez reklam
Przy okazji pytanie do KIKI
czy to jest tajemnica handlowa czy po prostu takie sa Twoje założenia?
Moim zdaniem gdyby cena była jasna to może większa ilość osób była by zainteresowana aby być niebieskim
Ale oczywiście to jest Wasza decyzja i nic mi do tego pytam z czystej ciekawości
Dżentelmeni nie rozmawiają o pieniążkach na forum publicznym :) ;)
A tak ogólnie, to już mam mętlik w głowie - im więcej szukam, tym mniej wiem :( Sam już nie wiem który model wybrać, a koledzy na forum jakoś nie bardzo chcą coś doradzić :(

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
pietron - zapytasz o ceny to się przekonasz.
=================================
Liter1979 - chyba już Ci wysłałem ofertę
Doszło ?

Liter1979

Member
Bez reklam
Liter poproś o prezentację w domu i wówczas wszystko jest łatwe jak....
Kiki, obecnie przebywam za granicą, więc jest to niestety niemożliwe :( A zresztą nawet gdybym był w domu, to niestety na mojej wiosce jest to raczej niemożliwe :( :( Oferty żadnej od Ciebie nie otrzymałem - może wyślij raz jeszcze...

Liter1979

Member
Bez reklam
Po przetrzepaniu połowy internetu ;) wybór padł (chyba) na Philips 55FS7109, aczkolwiek jeszcze nie ostatecznie. Jak wypada on w porównaniu do tegorocznych samsungów (np. 6400) lub panasów (np. 640) ? Ktoś porównywał ?

Liter1979

Member
Bez reklam
W drugiej połowie internetu masz odpowiedz;-)
a poważnie to sporo porównań pojawiło sie nawet tu na forum
No tak, tylko dziwi mnie że w każdym z testów, niezależnie od marki, dany tv jest ogólnie "dobry" tzn. ma fajny design, ostry obraz, niezły smart, głęboką czerń itd. Nie spotkałem się jeszcze ze stwierdzeniem że np. "ten tv nie jest wart wydanych na niego pieniędzy" lub "nie polecamy zakupu tego tv" więc naprawdę trudno dokonać wyboru takiemu laikowi jak ja... Dlatego też chcę się doradzić tych którzy albo się naprawdę znają, albo kupili i korzystają. Wkurza mnie trochę że co sobie znajdę jakiś model to nikt nie potrafi fachowo doradzić tylko pisze zdawkowe odpowiedzi w stylu "będziesz zadowolony" itp. a to chyba nie o to do końca chodzi...

Do góry