Trochę martwi brak postępów, przy okazji nowych generacji tv OLED. Ciekawe, czy LG ma coś w zanadrzu na 2020, czy wciąż bedą skupiali się na poprawie procesu produkcji tylko!?[
Bardzo liczę na Samsunga (nigdy nie miałem TV z tej firmy) z panelem OLED z kropką kwantową.
Bedę pierwszym z klientów bo LG z panelem OLED WRBG doszło do ściany.....:blagam:
RODIK AR
Przy tej klasie i cenie za TV zadzwoń do M.K. z konkurencyjnego forum i za 500 PLN zrobi Ci kalibracje...Wybacz ale przy tej kwocie za tv "skomleć" o ustawienia wiedząć że każdy panel jest inny to żenada...
65AF8, dzięki za radę.
Kupiłem swojego 65AG9 nie czekając na dołek cenowy i w Sony Center, a nie u importera z Niemiec bo taniej, tak że stać mnie na kalibrację u M.K.
Chciałem jednak wcześniej spróbować z gotowymi ustaleniami by się przekonać, w którym kierunku to idzie. Słyszałem z bardzo dobrego źródła, że akurat przy Sony z serii Master to M.K. ma nie wiele do roboty i trochę wyedukowany urzytkownik po wcześniejszej zmianie aktywnych ustawień na normalne i kilka innych drobnych zmian, o których można wyczytać w sieci, nie zauważy wyraźniej różnicy po kalibracji. Podsumowując: Stać mnie ale nie lubię płacić za to co niewiele wnosi.
Ps. Co do "skamlania" to myślałem (może naiwnie), że skoro jestem członkiem tego forum od 12 lat i obecnie nawet niebieskim to mogę liczyć na jakieś pomoc od jego właściciela. No ale ten właściciel mnie olał niestety
Dzięki za zwrócenie uwagi jak to wygląda z boku
Bardzo Cię przepraszam jeżeli Cię uraziłem, ale uważam że jeżeli kogoś stać na TV za takie pieniążki to bezapelacyjnie stać go także na kalibracje obrazu u specjalistów.( to jest kilka butki Jacka).
Ponadto Sony w Twoim modelu (AG9) pierwszy raz w swojej historii "wpuściło" kalibratora do swojego wnętrza, daj MK pogrzebać w swoim TV a gwarantuję że obraz skalibrowany wysadzi Cię z fotela.
Pozdro Brachu i bez urazy.
jurek
Zjadają....
I jak będą dalej zjadać to zamkną sprzedaż w Europie również ( Panasonic).
W USA już dwa lata nic nie sprzedają.
Na ślepych testach też przodują ale od drugiej strony.