Czyli jednak wiedziałem o czym mówię, a kola01 bredzi.
Nim łatwo kogoś ocenisz to poczytaj niektóre komentarze forum, zwłaszcza nim Kiki zdąży je usunąć.
Wielu użytkowników, którzy kupili TV u Kikiego zwróciło uwagę, że:
1. rzekoma kalibracja zrobiona przy zakupie w 100% pokrywa się z pdfem krążącym na forum, co oznacza, że nie było żadnej ani indywidualnej ani tym bardziej profesionalnej kalibracji, tylko zwykł wklepanie kilku ustawień z ogólnodostępnego wydruku.
2. Po drugie, co jest jeszcze gorsze, wpisana kalibracja potrafiła nie tylko nie poprawić obrazu ale wręcz pogorszyć obraz (przesunąć, pkt bieli, czerni i nie tylko). Pisał o tym chociażby przed chwilą wyżej kolega @luki82b.
Osobiście jestem dobrym przykładem na potwierdzenie powyższej sytuacji, bo sam u Kikiego kupiłem TV LG 55C11. Bezpośrednio przed zakupem telefonicznie dopytywałem się Kikiego, jak ta kalibracja wygląda i dostałem info, że on sie na tym nie zna i się tym nie zajmuje, że kalibrację wykonuje zewnętrzna firma, która przyjeżdża i profesjonalnie kalibruje egzemplarz sprzedawanego TV.
Jakież było później moje zdziwienie, gdy już 15 minut od zakupu dostałem MMSa ze zdjęcie spakowanego i zaadresowanego do mnie telewizora. I w tym momencie już wiedziałem, że zostałem oszukany, że nie ma żadnej kalibracji, bo czasowo nie byłoby to wykonalne.
Oczywiście w kartonie znalazłem wydruk ustawień z Calmana ale był to dokładnie ten sam pdf, krążący na forum. Gdy napisałem o powyższej sytuacji na forum, dostałem kilka prywatnych wiadomości od użytkowników (którzy później też się wypowiedzieli publicznie), że u nich zakup TV z rzekomą kalibracją wyglądał identycznie.
Zadałem wręcz publicznie, tu na forum, wprost pytanie do Kikiego: jak właściwie wygląda kalibracja, robiona u niego przy zakupie TV w ramach pakietu dla niebieskich i Kiki nie raczył odpowiedzieć.
Napisał coś wymijającego, głównie nie na temat. Później zobaczyłem, że część komentarzy w tym zakresie zostało usuniętych. Jak myślisz, czemu to świadczy?
Dalej uważasz, że bredzę i że każdy za darmo dostaje pakiet o wartości 600 zł ???