Mi do gustu przypadlo 3d pasywne.
Mowie to na podstawie czestego, rodzinnego ogladania filmow 3d na oryginalnych nosnikach ogladanych na TV 47-55 cali z odleglosci 3-4m (przecwiczone na modelach lm640s, lw980s, LA970V kazdy z wyreguowana glebia oraz punktem ogladnia 3d).
Nie zauwazam zadnych poziomych linii ani dyskomfortu.
Ogladanie filmow to naprawde czysta przyjemnosc, mozna ogladac kilka pod rzad w wiekszym gronie, nie ma specjlanie znaczenia kat ogladania, zawsze widac jasny, wyrazny obraz.
Dla mnie niepodwazalna zaleta jest brak meczenia oczu, katy widzenia, ostrosc,
mozliwosci ustawienia, ogladanie w grupie, co czynia ta technologie zdecydowanie "uzytkowalna"
technologia active za chwile bedzie stoswana juz chyba tylko przez Samsunga

inne firmy takie jak Panas, Sony przestawiaja sie na pasywne 3d od LG, a Samsung tez zapowiada ze sie bedzie przestawial na swoje pasywne 3d...
Tak wiec po co sie pakowac w prehistorie, ktora po jakims czasie odbije sie na wzroku?
Bo nikt mi nie powie, ze miganie naprzemienne i obraz dostarczany raz do jednego oka i raz do drugiego nie ma wplywu na wzrok.
Ja nie mam zadnej wady wzroku, ale obraz w active 3d podobnie jak u mojej rodziny wywoluje juz po chwili ogladania bol glowy, tak samo u znajomych.
Wiec jesli ktos pisze ze 3d active jest super, no to chyba nie ogladal 3d na dobrze skalibrowanym TV w technologii pasywnej.
Spytam go jak czesto i jak dlugo oglada filmy 3d w technologii aktywnej?
Ja ogloadam przewaznie filmy w 3d i nie uwazam ze to dodatek.
Wiec wybor byl prosty, to ma byc technologia ktora daje fun i mozna ogladac w wiecej osob, jesli ktos lubi sie meczyc z bolem / migotaniem / ladowaniem / ograniczonymi katami widzenia, nizsza jasnoscia i odswiezaniem i ogolada film raz na miesiac na zasadzie przykrego obowiazku, bo nie chce sie przyznac ze ta technologia nie zdaje egzaminu - congratulations to You

Tak jak napisalem rynek juz zweryfikowal technologie active 3d - za chwile to bedzie historia ;P
PAsywne 3d tez pewnie za jakis czas odejdzie do lamusa => bedzie 3d bez okularow, ale narazie pozostaje wg mnie bezkonkurencyjne.