redrum1906
New member
Daj znać jak SOny się do tego odniesie- pewnie standard LCD
Standard LCD? Wszyscy macie takie coś "standardowo"?Daj znać jak SOny się do tego odniesie- pewnie standard LCD
Jak nie zapomnę to zrobię fotki w ciemnosci na wysokiej czułości.
U mnei wydaje się, ze te słabości krawędziowego podświetlenie i clouding jest sporo mniejszy.
Producent zapewne odpisze, że wszystko znajduje się w granichach normy.
U mnie bandingu nie widać ale kilka chmurek jest.
No i wydaje mi się, że boczne podświetlenie też lepiej wygląda.
A u mnie na 65X8505C wygląda to tak, jak na zdjęciach. Oczywiście, tylko w wybranych materiałach video i w wybranych scenach. Najbardziej doskwiera w ustawieniach "Kino Pro", ale widoczne jest za każdym razem, jesli efekt ma wystąpić. A często w ogóle efektu nie widać. Zgłosiłem to już do Sony, zobaczymy, co zrobią.
Skoro masz ten sam TV i nie zauwazyles takiego problemu, to oznacza, że można mieć sprawny TV dlatego nie przyjmuję do wiadomości, że nic nie zrobią, bo nie mam ochoty się z nikim przepychać. Ale jak trzeba będzie, to to zrobię, bo nie jest to Rubin za 5zł.Obawiam się, że nic nie zrobią.
Mam ten sam TV i nie zauważyłem jak na razie takiego problemu, ale nie używam formatu KinoPro.
Ustawiłem TV pod siebie i nie zmieniam nic, wszystko odtwarzam na tych samych ustawieniach.
Trochę się trzeba pobawić. Podchodziłem do tego kilka razy bo materiały w TV też są różne, a program TV oglądam najczęściej.
Ok. Myślałem, że chodzi o wersje 55". Fabrycznie 65 ma direct LED i powinna być lepsza a tu edge wypada lepiej...Tyle tylko, ze 65 calowe nie mają krawędziowego podświetlania.
Jeśli będziemy nazywać takie coś standardem, to jest to woda na młyn producentów. Trzeba reklamować i nie godzić się na zwyczajnie wadliwy produkt. Jakoś trafiają się egzemplarze, które pozbawione są tych wszystkich mankamentów, a zatem da się. Zwyczajnie producentom nie opłaca się robić selekcji egzemplarzy lub zainwestować w doskonalszą technologię wykonania. A nie muszą tego robić właśnie dzięki głosom klientów, mówiącym, że to standard.Ja maialem lg z o wiele wiekszym cloudingiem i bandingiem i walczylem z nimi bardzo dłuuugo i nic. To jest standard tv led i tyle. Teraz mam Sony 55X8509c i clouding jes widoczny (kilka plam) Kolego ma Sony 50w809c i z powodu cloudingu wymieniał tv 2 razy a i tak kazdy który przychodził ma ten defekt, teraz ponoc dostał najgorszy. Ja wiec nie wymieniam mojego, drażni mnie troche to w nocy ale cóż. Miałem kupić LG OLED i teraz żałuje
Jeśli będziemy nazywać takie coś standardem, to jest to woda na młyn producentów. Trzeba reklamować i nie godzić się na zwyczajnie wadliwy produkt. Jakoś trafiają się egzemplarze, które pozbawione są tych wszystkich mankamentów, a zatem da się. Zwyczajnie producentom nie opłaca się robić selekcji egzemplarzy lub zainwestować w doskonalszą technologię wykonania. A nie muszą tego robić właśnie dzięki głosom klientów, mówiącym, że to standard.
Ja pisząc o "standardzie" miałem na myśli właśnie marne podejście firm do klienta a nie "poddanie się"A nie muszą tego robić właśnie dzięki głosom klientów, mówiącym, że to standard.
Ja pisząc o "standardzie" miałem na myśli właśnie marne podejście firm do klienta a nie "poddanie się"
U mnie 55" panel wygląda o wiele lepiej więc na Twoim miejscu nie odpuściłbym "Sonemu"
Masakra. A tez miałem kupować to cudo... Kupiłem Samsunga js8500 I u mnie wygląda to o niebo lepiej.A u mnie na 65X8505C wygląda to tak, jak na zdjęciach. Oczywiście, tylko w wybranych materiałach video i w wybranych scenach. Najbardziej doskwiera w ustawieniach "Kino Pro", ale widoczne jest za każdym razem, jesli efekt ma wystąpić. A często w ogóle efektu nie widać. Zgłosiłem to już do Sony, zobaczymy, co zrobią.
Witam.A u mnie na 65X8505C wygląda to tak, jak na zdjęciach. Oczywiście, tylko w wybranych materiałach video i w wybranych scenach. Najbardziej doskwiera w ustawieniach "Kino Pro", ale widoczne jest za każdym razem, jesli efekt ma wystąpić. A często w ogóle efektu nie widać. Zgłosiłem to już do Sony, zobaczymy, co zrobią.
Witam.
To są pasy spowodowane typem zastosowanego podświetlenia(dwa pasy diód po lewej i prawej krawędzi ekranu), najlepsze jest to że w tegorocznym 65XD9305 też użyli tego typu podswietlenia [emoji106] [emoji6]
-->>
Witam , podobne?¿-->>http://www.hdtvtest.co.uk/news/kd65xd9305-201604034267.htmWitam uprzejmie,
Moim skromnym zdaniem , jednak błędnie interpretujesz zastosowane podświetlenie w telewizorze
firmy Sony KD-65X8509C .
Pozdrawiam,
accu
:kom: