Jak u Was wygląda równomierność podświetlenia w modelu 55"?
U mnie po ponad tygodniu dość intensywnego uzywania ( testy wszystkich możliwości, sieciowych, TV, aplikacji, ustawień) mogę podsumować TV następująco:
- kolory super, mam set naturalnych ustawień kolorów i płynności pod filmy( bez efektu Opery mydlanej), na Youtube tryb standard (podkręcone kolory i płynność) a na ps4 standardowy Gra
- czerń i kontrast satysfakcjonująca ale na ciemnych, praktycznie jednolitych tłach przy całkowicie zgaszonym świetle rzucają się w oczy nierówności podświetlenia- clouding. Kilka chmurek jest...io raczej bliżej środka niż po bokach. Jestem ciekawy czy u Was też występuje problem z nierównomiernym podświetleniem- wiadomo LCD i chyba trzeba się przyzwyczaić.
- android TV spoko, działa przyzwoicie aczkolwiek pelnej responsywnosci nie ma i spory minus, że Sony wsadza tani procek, który ledwo radzi ten system na ledwo użyteczny poziom działania. TV mimo najnowszego softu 2x się zrestartować, raz przy próbie odpalenia filmiku na Youtube a drugi w zabawie zasobami sieciowymi w Kodi.
Raz podczas zmiany ustawień obrazu w Kodi andek się scrashował o tyle, że nie uruchamialy się ustawienia obrazu(po kliknięciu action i próbie wejścia w ustawienia nic się nie pojawiało) a wejście w jakiekolwiek ustawienie systemu czy też próba systemowego restartu Andka kończyła się wyjściem do Home. Pozostało wyjąć kabel z gniazdka...
Ogólnie z jakości obrazu jestem bardzo zadowolony ( poza tym cloudingiem) a z systemu...no pod względem szybkości działania i stabilności mogłoby być lepiej- może update do 6 coś w tym względzie poprawi- OBY!
Robiłem jeszcze testu obrazowe na Youtube zapuszczajac plansze testowe- trochę nie wiem jak niektóre z nich interpretować np. Cyfra pośrodku jednolitego tła miała taką poświatę dookoła w swoim odcieniu- co to oznacza?