W dziwnym momencie zdecydowałem się na nowy TV. Mam na myśli fakt, iż OLED coraz odważniej wchodzi na rynek, ale jeszcze nie jest na tyle powszechny, by jego ceny były bardziej ludzkie (nie mam na myśli 55 cali w FullHD, bo mimo wszystko myślę, że to krok w tył). Z drugiej strony, prawda jest taka, że każdy LCD będzie mniej lub bardziej dopracowany, ale dopiero OLED daje nam skok technologiczny. Z której strony nie spojrzeć, to źle. A wydawałoby się, że planując wydatek do 10 tyś na TV nie będzie się miało problemów i dylematów.
Na standardowej nie. Dolphin obsługuje Flasha
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Witam
Od paru dni jestem posiadaczem 55x8509 na który zdecydowałem się po przeczytaniu tego tematu i jak narazie jestem zadowolony lecz potrzebuje rady. Znalazłem w ustawieiach zewnętrznych wejść (format sygnału HDMI) i po podniesieniu do ulepszonego formatu i ponownym uruchomieniu TV jest obraz a brak głosu dzieje się tak na każdym wejściu HDMI do którego podłączam dekoder nc+, kabel do podłączenia to Reinston ultra. Jak by była możliwość sprawdzenia czy u Was też coś takiego się dzieje był bym bardzo wdzięczny bo nie wiem za bardzo jak to ugryź. Telewizor jest po sofcie z stycznia PKG3.169.0100EUB i przywracałem już ustawienia fabryczne i resetowełem przez odłączenie z prądu na 45min. i nic głosu jak nie było tak nie ma.
Na poziomie 10 tyś dostaniesz modele które sprawią uśmiech na Twej twarzy :
- Sony 65X8505
- Philips 65PUS7600
Kolego to Ty przy niezłym sprzęcie, który posiadasz korzystasz z dekodera pace od NC+?, przecież to padło, a nie dekoder. Dostosuj dekoder do poziomu posiadanego sprzętu i kup np: Duo2, będzie i obraz i dzwięk żyleta.Cos mnie tkneło i postanowiłem przytargać ps3 od syna z pokoju podłączam odpalam film na blu-ray i wszystko działa i na jednym i drugim kabelku oraz wszystkie wejścia hdmi po podciągnięci sygnału, a dekoderek nc+(PACE HD PVR HDS7241) nihuhu. I co dekoder do wymiany czy co?
A czy warto inwestować w wersję 8509? Jest nieco droższa, ale nie wiem, czy warto.
Zakupiłem wczoraj model 55X8509C i powiem szczerze, że obraz jest przeciętny, według mnie oba tv które mam w podpisie mają lepszy.
Zamówię kalibrację może to coś da.
Zakupiłem wczoraj model 55X8509C i powiem szczerze, że obraz jest przeciętny, według mnie oba tv które mam w podpisie mają lepszy.
Zamówię kalibrację może to coś da.