To jest edge led i tak już zostanie z podświetleniem.
Do Youtube 4K - musi być Kodek VP ale Profile 2.
Do YouTube 4K wystarczy VP profile 1.
Do YouTube 4K HDR potrzebny jest VP profile 2.
To jest edge led i tak już zostanie z podświetleniem.
Do Youtube 4K - musi być Kodek VP ale Profile 2.
Do YouTube 4K wystarczy VP profile 1.
Do YouTube 4K HDR potrzebny jest VP profile 2.
Dokładnie. Napisz cię o co chodzi w tych kodekach i profilach.Ale to nam nic nie mówi. Jaki kodek? jaki Profile? jak to? to się instaluje? Nie mówię o oglądaniu z przeglądarki firefox w tv tylko z aplikacji YT.
W każdej chwili możesz sprawdzić aktualną rozdzielczość obrazuSkąd wiesz, że nie leci w 4K? Odtwarzam sobie właśnie film pt. Yellowstone National Park - 4K (UHD) i dam sobie paznokcie poobcinać, że jest to natywne 4K, chociaż TV nie pokazuje mi cyframi rozdzielczości.
Tylko po podłączeniu kabla ponownie przeprowadź połączenie z siecią na TV, bo po połączeniu kablem, TV sam nie zmieni ustawienia połączenia, dalej łączy po wi-fi, a przynajmniej u mnie tak było Po "odświeżeniu" połączenia z siecią, TV sam wybrał połączenie przewodowe.A widzisz! To miałoby sens. Dzięki za podpowiedź. Jutro podpinam tv kablem.
U mnie przy łączu 250, na YT pokazuje powyżej 30, ale z tendencja ciągłego wzrostu. Przez chwilę to obserwowałem, doszło do 38 i przestałem się tym interesować, bo i tak cały czas wyświetlało pełne 4K. Są filmy na YT oznaczone jako 4K, ale są chyba 'oszukane", bo TV tego nie pokazuje, tylko FHD.Ja mam po kablu stacjonarny pc i Speed test pokazuje bez problemu 65MB.
A tv podłączony po kablu w yt w tej ramce dla nerdów pokazuje raptem 25-32. W netflixie tez pokazuje prędkość i ok 35.
To co te telewizory mają karty sieciowe powojenne? To ich max możliwości??
Ile Wam pokazuje w yt jak macie jakies jeszcze szybsze łącza typu 120 czy 250??