@dziad_borowy dzieki za sporo infa. planuje 65C935, akurat praktycznie tylko pod gaming/pc wiec to co Ciebie irytowało (appki, googletv) mnie nie dotyczy.
Weź pod uwagę, że 65C935 ma dużo mniej stref podświetlenia i szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak to będzie wyglądać.
mam pytanie - jak jest ze smużeniem (ghosting/motionblur) podczas grania? TCL reklamuje, ze od 835/935 jest "directdrive", który ma pomoc to zniwelować. Mam 815 i niewielkie ale jednak smużenie jest(wygląda jak delikatny motionblur w grach, obracając kamerę np.).
Ja się przesiadłem z wiekowego Samsunga 46C650, ostatnią grą na nim graną było TLOU2, pierwszy raz w życiu skapnąłem się co to smużenie, koszmarne to było wprost. Więc dla mnie przesiadka jest oszałamiająca jeśli chodzi o gry. Death Stranding, Guardians of Galaxy jest płynne niesamowice. Postać się po prostu odcina bez powidoków.
Nie gram, z żadnym włączonym low latency czy co oni tam powymyślali bo opcje w tym telewizorze tworzył ktoś kto nienawidzi użytkowników. Poza tym jak już to włączyłem to żadnej różnicy nie widziałem.
Natomiast w 120Hz odpaliłem Grida bo to jedyne co znalazłem i hmm jakby to opisać, dla mnie aż za ostre i widoczne jest wszystko
Na twoim miejscu zobaczyłbym jak w końcu gdzieś się uda obok siebie 65 i 75.
Nadal nie ma żadnego nowego softu, już nie mam siły nawet zapamiętywać różnych małych irytujących baboli.
Przynajmniej grafiki z Prime Video zaczęły się wyświetlać.
Może dla kogoś ważne.
Kupiłem moduł CAM ECP od Cyfry, w sumie żeby sprawdzić pierwszy raz w życiu jak to działa. Więc:
- działają wszystkie kanały, 4k od Canal+ również
- astra i hotbird na raz ustawienie bez problemu
- na kodowanych kanałach co jakiś czas występują błędy cyfrowe, zapewne coś z szybkością otrzymywania kodów, na FTA nie występuje
- tv niemiłosiernie długo się wyłącza (ponad minutę) informując że moduł CAM działa i się wyłącza
System niestety potrafi sobie zamulić, szczególnie przy streamingu gdy chcemy pozmieniać opcje.
Nadal podtrzymuje, że to jest świetny ekran z całą resztą budżetową.