Telewizor TCL C845 4K Ultra HD: Mini LED OD10, QLED, 2000 nitów, HDR10+, Dolby Vision/Atmos, 144 Hz i Google TV - wszystko co musisz wiedzieć.

luck76

Well-known member
Sam soundbar tak, ale nie będę mógł słuchać dźwięku zarówno z soundbara jak i z tv - jak to jest w q symphony. Napewno nie uzyska się takiej synergii. TCL c845 ma system 2.1 a Samsung qe65gn91b ma 4.2.2
Ło matko! 🙀 TV razem z belką? To za jakie kanały co wówczas odpowiada? Ile przetworników ma ten telewizor?

stadcom

Member
Ło matko! 🙀 TV razem z belką? To za jakie kanały co wówczas odpowiada? Ile przetworników ma ten telewizor?
Ma 4 główne głośniki, 2 niskotonowe i 2 górne efektowe. Jak miałem Samsung qe65q80b to tam było 2.2.2 (dwa główne, 2 niskotonowe i 2 górne efektowe) i z belka Samsunga obsługującą q symphony brzmiało to genialnie. Niesamowita głębia dźwięku. Oddałem dwa egzemplarze bo był masakryczny efekt dse i widoczne pionowe linie podświetlenia. Może w najwyższym zeszłorocznym miniled Samsunga tego nie będzie. Początkiem lipca był ten tv w Mediaexpert w cenie 5999. Liczę na to że ta cena znów za jakiś czas się pojawi. Jak oglądałem film jak przelatywał śmigłowiec to miało się wrażenie że było go słychać tam gdzie był na ekranie ( funkcja dźwięk podążający za obrazem).

U mnie jest na sklepie w mieście więc obczaję na żywo w sklepie, bo klepnąłem kantem pilota o matrycę swojego Sama, w wyniku czego piękna poziomo krecha przez cały ekran (po tygodniu rozrostu). Na dzień dobry na sucho, to co z papieru, JEDEN port USB dla mnie kpina (i do tego 2.0)...

luck76

Well-known member
Jeśli szukać analogii w rynku automotive, to Samsung przypomina Kijankę, Sony RAVkę a TCL Dacie Duster. Niby dobrze wyceniona, buta na 4 koła ale jako rodzinne uniwersalne auto trudno to wziąć.

donsalieri

Active member
Bez reklam
luck76 czy ty miałeś go u siebie choćby na chwile ? może w sklepie widziałeś? w ogóle jakiś kontakt?
Czy wszystko co piszesz to wiedza z internetowych opinii też takich znawców co telewizora na oczy nie widzieli ale uważają się za znawców tego modelu?
Powiem ci, jako użytkownik modelu 85C845 od dwóch miesięcy że za te cenę lepszego TV nie kupisz.
85 calowe miniled Szamsungi i Sony są o 50% droższe, a tylko Sony jest lepsze w niektórych scenach i lepiej radzi sobie ze słabym źródłem.
ale -kto kupuje 85 cali żeby dvd oglądać? włącz 4K to zobaczysz co potrafi, a już i fullHD też jest bardzo dobry obraz. Po prostu duży ekran musi mieć dobry sygnał i tyle.
-a Samsung to dziwna firma- najpierw nie lubił OLEDów, Dolby tez nie lubi , zostaje w tyle aż wszyscy wdrożą nowości wtedy dopiero coś tam dogania,
-że zacytuję "To tylko pokazuje jaki to cud techniki." ;)

luck76

Well-known member
luck76 czy ty miałeś go u siebie choćby na chwile ? może w sklepie widziałeś? w ogóle jakiś kontakt?
Czy wszystko co piszesz to wiedza z internetowych opinii też takich znawców co telewizora na oczy nie widzieli ale uważają się za znawców tego modelu?
Powiem ci, jako użytkownik modelu 85C845 od dwóch miesięcy że za te cenę lepszego TV nie kupisz.
85 calowe miniled Szamsungi i Sony są o 50% droższe, a tylko Sony jest lepsze w niektórych scenach i lepiej radzi sobie ze słabym źródłem.
ale -kto kupuje 85 cali żeby dvd oglądać? włącz 4K to zobaczysz co potrafi, a już i fullHD też jest bardzo dobry obraz. Po prostu duży ekran musi mieć dobry sygnał i tyle.
-a Samsung to dziwna firma- najpierw nie lubił OLEDów, Dolby tez nie lubi , zostaje w tyle aż wszyscy wdrożą nowości wtedy dopiero coś tam dogania,
-że zacytuję "To tylko pokazuje jaki to cud techniki." ;)
Jeśli ktoś lubi Dacie Duster, jego sprawa, tylko po co stawać na głowie i udowadniać, że pomimo napędu ma 4 koła ten samochód, jakby nie próbować udowadniać, w codziennej eksploatacji, na typowych dziurawych jezdniach przegrywa w codziennej jeździe z napędzanymi na przednią oś kijankami i ravkami. I tu tez zapytasz ilu jeździło tym dusterem, że tak go oceniają? Przyjmijmy, że typowa droga uczęszczana przez Kowalskiego to platformy satelitarne i kablowe, gdzie w udział autostrad na tle pozostałych dróg jest niski, potrzeba jazdy terenowej (wysoka luminancja) jest marginalna, za to po zmroku ravka skutecznie doświetli sakręty, jej radyjko ładnie zagra a teściowa na tylnej kanapie nie będzie musiała szukać szczęki ba podłodze po przejechaniu dziurawego odcina, zaś szwagier siedzący obok niej nie będzie ostro waniał potem dzięki tylnym nawiewom :) taka to sytuacja.

krexon

Member
W Samie mam 3 USB, z czego jeden z mniejszym Amperażem (dla pena) a pozostałe z większym (pod HDD). Tu podepniesz np: patyka gogle TV czy siakąś kosolkę z zasilaniem z USB i dupa jedyny port zajęty. Obcięli w zasadzie najmniej kosztowne złącze...
Po co podpinać "patyka z gogle TV", skoro TCL ma już Google TV? :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To nie zmieni żadnej decyzji chęci zakupu Oleda czy mini leda.
Każdy ma własną kasę i sam decyduje, my jedynie podpowiadamy, zwracamy uwagę na dobre i sprawdzone modele.

Do góry