Telewizor Samsung SUHD JS9000 – obraz piękny jak nigdy.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Telewizor Samsung SUHD JS9000 – obraz piękny jak nigdy.

js9000_zc_006_dynamic1_black_small.jpg

Z roku na rok telewizory firmy Samsung pokonują kolejne ograniczenia, wprowadzając innowacyjne rozwiązania dostarczające coraz doskonalszą jakość obrazu i nowe możliwości. Tegoroczny telewizory SUHD – w tym model JS9000 - są milowym krokiem w rozwoju technologii Ultra HD, gwarantującym spektakularną jakość obrazu, dzięki zastosowanym najnowocześniejszym technologiom Samsung.

9000_lifestyle_04_small.jpg

Największą innowacją zastosowaną w zakrzywionym telewizorze JS9000 jest opracowana przez firmę Samsung dodatkowa nanokrystaliczna powłoka. Ten na pierwszy rzut okna niewidoczny dodatek, w dużej mierze odpowiada za niedoścignioną jakość obrazu jaką oferuje nowy telewizor SUHD. Nanokrystaliczne diody telewizora SUHD TV transmitują światło o różnej barwie w zależności od długości fali, umożliwiając najdoskonalsze odwzorowanie barw i największą efektywność świetlną wśród dostępnych dziś odbiorników. Technologia ta pozwala uzyskać szeroką gamę bardziej naturalnych kolorów, niż w przypadku konwencjonalnych telewizorów.

js9000_zc_013_detail4_silver_small.jpg

W nowych TV SUHD zastosowano...
Całość TU :
http://www.hdtv.com.pl/forum/samsung/117058-samsung-seria-javascript-9000-na-rok-2015-a.html

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Pare dni temu byłem świadkiem rozmowy, sprzedawca (MM) vs klienci, otóż sprzedawca zachwalał zakrzywiony tv i rozpływał się nad zaletami, mimo, że dosyć sceptycznie podchodzili do tego sami kupujący, ale to nic, sprzedawca wyciągnął ciężkie działa i oznajmił, że od przyszłego roku żaden z producentów nie będzie miał w ofercie płaskich, a zastąpią je właśnie krzywizny ;)
Oczywiście (mam nadzieje) bzdura i miejmy nadzieje, że nikt nie wpadnie na tak poroniony pomysł.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Myślę że to nie jest do zrealizowania, bo zawsze znajdzie się grupa ludzi którzy płaskie tv lubią i to dla nich warto jest dalej robić takie tv.. Mi osobiście takie tv nie przeszkadzają ale lubię mieć wybór..

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Wiesz, mnie już nic nie zdziwi, ale to byłby cios. Wybór to podstawa, ale wypowiedz sprzedawcy "ciekawa".

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Dolary przeciw orzechom, ze beda plaskie tv w sprzedazy.
Sprzedawcy generalnie nie sa idiotami, ale zapedzeni w kozi rog opowiedza Ci kazda bajke i zmysla co tylko sie da, byleby "zachowac twarz" i pozycje "wiedzacego lepiej". Doswiadczylem tego na wlasne skorze w ubieglym tygodniu.

brodacz

Active member
Bez reklam
Sprzedawcy generalnie nie sa idiotami, ale zapedzeni w kozi rog opowiedza Ci kazda bajke i zmysla co tylko sie da, byleby "zachowac twarz" i pozycje "wiedzacego lepiej". Doswiadczylem tego na wlasne skorze w ubieglym tygodniu.

Dokładnie tak. Też trafiłem na człowieka (w złotych tarasach), który przekonywał mnie, że nie istnieją jeszcze materiały 4k (a to że ja sam je sobie tworzę to na 100% nie mam racji) i szkoda kasy.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Ja, korzystajac z okazji zatrzymania sie w centrum handlowym, odwiedzilem sklep RTV, aby zobaczyc najnowsze Samsungi. Sprzedawca, ktory zaczepil mnie, powiedzial, ze patrze wlasnie na najnowszy model i nie chcial sie poddac, kiedy powiedzialem, ze to "najnowszy model" ale z ubiegkego roku, a ja chcialbym zobaczyc tv z line-up-u 2015. Dopiero kiedy powiedzialem jaki konkretnie model mi chodzi, to na Jego twarzy pojawil sie usmiech i reszta tchu powiedzial, ze wie o ktory mi chodzi i ze bedzie to AMOLED (sic!). Mysle ze znalazl do tego natchnienie, za moimi plecami, po drugiej stronie alejki, gdzie stal akurat LG ea55930v. Odpowiedzialem mu rowniez z usmiechem, ze nie. Zdecydowanie chodzi mo o LCD. Znowu sie nie ugial, wiec juz troche zniecierpliwiony, bezpardonowo oswiadczylem mu, zeby nie stawial na to kasy, bo poki co nikt oprocz LG i "Chinczykow" nie produkuje telewizorow OLED. Wprawdzie usmiech zniknal z Jego twarzy, ale pozostal otwarty i calkowicie kontrolujac swoj body language, przyjal nowa ofensywe, probujac wkrecic mi wspomnianego OLED-a LG.
Nie bede zanudzal dalszym przebiegiem rozmowy, choc bylo w niej sporo "smiesznych, a moze raczej zatrwazajacych kwiatkow", ale w skrocie napisze tylko, ze gosc nieugiecie wykazywal zapal do rozmowy, wprost proporcjonalny do swojej ignorancji i po paru minutach rozstalismy sie w przyjacielskiej atmosferze.
Pragne uspokoic wszystkich Sprzedawcow, ktorym ta sytuacja wydaje sie dziwnie znajoma, gdyz miala ona miejsce za granica, a wspomniany sprzedawca nie byl Polakiem.

Ostatnia edycja:

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Pare dni temu byłem świadkiem rozmowy, sprzedawca (MM) vs klienci, otóż sprzedawca zachwalał zakrzywiony tv i rozpływał się nad zaletami, mimo, że dosyć sceptycznie podchodzili do tego sami kupujący, ale to nic, sprzedawca wyciągnął ciężkie działa i oznajmił, że od przyszłego roku żaden z producentów nie będzie miał w ofercie płaskich, a zastąpią je właśnie krzywizny ;)
Oczywiście (mam nadzieje) bzdura i miejmy nadzieje, że nikt nie wpadnie na tak poroniony pomysł.
W tym przypadku daję głowę, że popłynął, ale takiej bzdury dawno nie słyszałem :)

brodacz

Active member
Bez reklam
Skoro taki OT się zrobił to uzupełnię, że też byłem kiedyś sprzedawcą w sklepach RTV. Zaczęło się w EURO gdzie wytrzymałem tylko miesiąc po tym jak codziennie kierownik nakazywał pozbycie się czegoś innego. I co za tym idzie codziennie inny tv był najlepszy. Gdy do tego dodam, że jako najlepsze do zwykłych magnetowidów wciskał klientom kasety SVHS to tak jakby zachwalać, że do diesla najlepsza jest E98. Potem trafiłem do salonu szanującej się firmy i szkoleniom nie było końca. Po pięciu latach nikt w Polsce nie wiedział o produktach tej firmy tyle co ja... ale rozpoczęła się era MM itp i trzeba było zamykać interes.

fazer58

Member
Bez reklam
A, pamiętacie pierwsze płaskie telewizory? Wtedy mówiło się,że obraz jest jakby wklęsły i bee... a po latach,wszystkie były proste. Także ja,byłbym ostrożny w formułowaniu takich wniosków,że płaskie zawsze będą:)))

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
W tym przypadku daję głowę, że popłynął, ale takiej bzdury dawno nie słyszałem :)

Naturalnie, ale trzeba przyznać, że gość ma fantazje ;)

A, pamiętacie pierwsze płaskie telewizory? Wtedy mówiło się,że obraz jest jakby wklęsły i bee... a po latach,wszystkie były proste. Także ja,byłbym ostrożny w formułowaniu takich wniosków,że płaskie zawsze będą:)))

Szczerze mówiąć, nigdy z taką opinią się nie spotkałem. Wręcz odwrotnie, coś idealnie płaskiego było marzeniem rodem z filmów S/F, nie wspominając już o dużych przekątnych. Ze 20 lat temu siedziałem ze znajomymi przed tv i snułem już wizje tv przyszłości, czyli coś pokroju 80". Długo przyszło mi czekać ;) Jeszcze pamiętam jak kombinowało się z soczewkami powiększającymi. Nakładało się to na ekran i zwiększało cale ;)

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
W Wawie już stoi w saturnie ten najwyższy model 9500 prezentuje się ładnie a o ile jest lepszy od topowego z zeszłego roku to trzeba byłoby już się pobawić. Sprzedawca troszkę mnie zdziwił bo stwierdził że jest ponad 150 stref a ja słyszałem cos około 220 czy coś w tym stylu... więc to jest do sprawdzenia. Wykonanie również jest na dość wysokim poziomie. Cena 23 tyś za 65 cali.. także mało nie jest..

gerus6

Active member
Bez reklam
lolek126 zdajesz sobie sprawę, że mnie załamałeś ;) ta cena oznacza, że zakup nowego tv trzeba odłożyć na czas nieokreślony;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
To troszkę cie pocieszę Sprzedawca powiedzial że cena jest troszkę do obniżenia :) Ale tv prezentuje się fajnie - podstawa jest za dużaale to juz takie drobiazgi.. I mały efekt Halo widzialem a przynajmniej tak to wyglądało - być może faktycznie jest tych stref troszkę ponad 150 - to tyle ja mam na 55 calach...

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nie nie Kolego ja tak nie powiedziałem - napisałem że trzeba porównać ten model do topowego modelu z zeszłego roku i wtedy można zdanie wypowiedzieć na temat tego tv.. Bo różnica w cenie jest bardzo duża pomiędzy tymi modelami ... topowy z tamtego roku można kupić za 14 tys a nawet taniej deko.. Ale generalnie wygląda to dobrze ale cena nie jest do zaakceptowania - jak dla mnie za drogo.. I rozumiem że jest to nowość ale dla mnie na wejście ten tv na maxa powinien kosztować 19 tyś...
Plus chyba jest efekt halo ale to tez trzeba sprawdzić w innych warunkach niż sklepowych.. Kolory zdają się być lepsze albo inaczej napisze inne są - bardziej nasycone ( choć to pewnie też kwestia ustawień)... plus czerń wydaje się lepsza ale to trzeba sprawdzić i pobawić się na swoich filmach i nie w takim pomieszczeniu jak Saturn ..
Saturn złote tarasy ale myślę że w Arkadii też stoi bo tam saturn jest niemalże pod Samsunga zrobiony :)

WuMike

New member
Bez reklam
Nie rozumiem. Jak chcecie sprawdzić różnice, skoro nie macie odpowiedniego materiału, aby je zauważyć, czyli HDR, 10bit?!

Czerń natywna nie zmieniła się, płynność także jest po staremu, praktycznie. O kątach widzenia nie wspominam nawet, bo to oczywiście, że bez poprawy.

Do góry