Po 3 tygodniach użytkowania
Philipsa 857 65 cali muszę stwierdzić że kupiłem naprawdę świetny telewizor !
HDR w końcu jest i to jaki przepięknie to wygląda ! Filmy z mojego Galaxy S10 w HDR 10+ nabrały "nowego życia" Dolby Vision z iPhona to mistrzostwo świata !
OLED-EX nie wiem jak poprzedni model ale ten panel w moim mocno nasłonecznionym pokoju podbija jasność dzięki temu oglądanie telewizji ma nowy wymiar trzeba to zobaczyć niesamowite !
KALIBRACJA ustawienia fabryczne są dość dobrze zestrojone domyślne ustawienia koloru należy obniżyć bo są za bardzo nasycone i jest ok może z czasem pomysle o profesjonalnej kalibracji na razie sam kalibruje
PŁYNNOŚĆ nic nie drga nic nie szarpie tu procesor obrazu robi dobrą robote ! W TV używam trybu kinowego w You Tube płynnego
KOLORY - super
KONTRAST - super
CZERŃ - super
AMBILIGTH moja żona zachwycona jak dla Mnie ma sens tylko w oglądaniu koncertów mega to wygląda w trybie
GRY a tak po za tym nie potrzebnie rozprasza
DOLBY ATMOS mój zestaw amplituner plus 2 kolumny zyskaly na jakości dźwięku jest sporo lepiej !
PILOT za długi zamiast przypisanych nikomu nie potrzebnych pseudo stacji trzeba było zrobić przycisk
YOU TUBE podświetlenie bardzo przydatne !
ANDROID TV to co było w Sony to był koszmar w Philipsie śmiga idealnie !
Przesiadka z telewizora LED na OLED jest tak wspaniałym doznaniem że na dzień dzisiejszy cieszę się z faktu że mój poprzedni 7 letni Sony się zepsuł i wylądował na śmietniku !
Polecam wszystkim zastanawiającym się przed zakupem czy warto wydać 10 000 zł na telewizor WARTO !
Pozdrawiam Sylwester !