"ku pokrzepieniu serc" żeby wątek nie umarł śmiercią naturalną, a o to kilka cytatów w zakresie niedomagań znacznie droższych, "lepszych", bardziej renomowanych niż w tytule:
1.„Posiadacze wypowiedzcie się, czy u Was też po prawej i lewej stronie ekranu są pionowe ciemniejsze pasy tuż przy ramce?”
2.„Mam podobny dylemat, 2 dni temu zwróciłem mój 55VT50, bo jak pisałem w jednym z moich wcześniejszych postów, zauważyłem na szarym tle po prawej stronie (6cm od brzegu) ciemniejszy pionowy pasek”.
3.„Czy u Was też oglądając mecz, przy szybszym ruchu kamery kolory murawy wyglądają dziwnie? Bo ja momentami mam wrażenie że wygląda to tak jak na obrazku z 8 bitowymi kolorami”
4.„Nie widzę nic z murawa, ale ogólnie istnieje efekt 50hz i często twarze zawodników dają efekt przechodzenia kolorów”
5.„Da się coś zrobić z tymi pastelowymi kolorami na twarzach jak kamera się szybko przesuwa?”
6.„Co do powidoków, to wygrzewałem plazmę slajdami ponad 200h, a powidoki podczas normalnego oglądania i tak szybko się pojawiały. Właściwie po obejrzeniu każdej transmisji meczu (THX Bright Room) było konieczne włączenie na noc przesuwającego się pasa w celu eliminacji powidoków po wyniku meczu, logach stacji, napisów z OSD”.
7.„Potwierdzam w 65VT50 na delikatnych ustawieniach a powidoki już są po 6 dniach pracy TV”
8.„Denerwujące były też dla mnie skoki jasności ekranu między jasnymi i ciemniejszymi obrazami”.
9.„postanowiłem sobie sprawić przyjemność i obejrzeć Kilka meczy na kontraście 55 przy profilu "Normalny". TV włączany około 17'tej i niemal od razu przełączany na TVP HD, oglądałem dwa mecze i przełączałem na inny kanał. Reasumując, 6 meczy czyli jakieś 5h dziennie x6 dni = ok. 30 godzin. Oczywiście czas ten jest przybliżony, lecz pozwala mniej/więcej określić czas po jakim zauważyłem logo "TVP HD", takie jakby "wyszarzone", ciemniejsze niż reszta ekranu. Nie widać tego z 2 metrów, ale jak się podejdzie bliżej to jest jednak dostrzegalne. Możecie sobie wyobrazić co przeżywam”
Czy dotyczy to mojego TV PDP?
Ależ nie, ja mam tylko LG za ok. 2300 PLN, może ze słabą czernią [jak twierdzą co niektórzy fani marek na "S" i "P"] ale bez w/wym. dodatków