Demetriusz
New member
Dzięki, ale na takie rozwiązanie to sam wpadłem. Chodzi mi o to, czy telewizor rozpozna podłączony kablem USB aparat z kartą jako dysk USB
Mierzylem wczoraj kilka opcji z podlaczonym rowniez dekoderem Polsatu, gdyz miernik podlaczalem do listwy i otrzymalem nastepujace wyniki.
Maksymalnie licznik zapamietal ok 280W , srednio jednak wychodzi okolo 160-170W ,czasami potrafi spac do 100 np w trybie maksymalnego oszczedzania, ale wtedy obraz jest do pupy, a czasami leci na sporo ponad 200. Moim zdaniem przy wlaczeniu trybu oszczedzania sredniego jest najkorzystniej, gdyz obraz jest OK, a pobiera wtedy srednio wlasnie okolo 160-170W. Inteligentny sensor powoduje to ze obraz sie sciemnia kiedy w pomieszczeniu jest ciemniej i np.: wieczorem , oczywiscie przy zgaszonym swietle pobor mocy w tym trybie wynosi okolo 120W , wiec wynik bardzo dobry jak na 50-cio calowa plazme. Testowalem w HD, czyli w SD bedzie to troche mniejszy pobor.
Oczywiscie wiadomym jest ze nie da sie tego okreslic jednoznacznie gdyz zmiana jasnosci, itd w plazmie zmienia w sposob znaczacy pobor mocy, stad wyniki usrednilem. No i przypominam ze pomiar zawiera rowniez moc pobierana przez dekoder HD [Cyfrowy Polsat, bez nagrywarki, dyskow, etc] - wiec trzeba odjac okolo 10W - po wylaczeniu TV z samym dekoderem licznik wskazuje ok. 10W]
Jest to nowy na 2012 r. 50-calowy telewizor plazmowy o rozdzielczości 1920 x 1080 pikseli i kontraście dynamicznym 3 000 000:1. Posiada Inteligentny System Oszczędzania Energii, inteligentny czujnik, kreator obrazu, Virtual Surround, zoom dźwięku 3D i Dolby Digital. Produkt zawiera 2 złącza HDMI, Component video, Euro, Common Interface, cyfrowe wyjście audio optyczne, USB oraz RS-232C.
Zainteresował mnie ze względu na cenę/jakość oraz pozytywne opinie użytkowników poprzednich modeli min. PV350, PT353. Uważam, że jest dobrą alternatywą dla konkurencji na 2012r. tj. Sama i Panasa. Czy warto brnąć w tym kierunku
W podsumowaniu mogę stwierdzić, że LG to porządna firma szybko przyznają się do swoich błędów po przez co klient nie cierpi i jest nadal zadowolony
Ten tv nie ma wyjścia audio w postaci analogowej więc nie podłączysz tego wzmacniacza.
Wyjście audio tylko w formacie cyfrowym - gniazdo optyczne, czyli potrzebny wzmacniacz lub amplituner z przetwornikami cyfrowo-analogowymi.
Brawo LG. Nic nie mam do tej firmy, obecnie mam o wiele wieksze zaufanie do tej firmy jak do Samsunga, gdzie pada wszystko po kolei!!!
Pisalem o tym w osobnym watku