Wg materiałów marketingowych LG seria PA6500 powinna mieć 2 komplety wejść Component - podczas gdy seria PA5500 jeden kpl.
Oglądanie tych TV w sklepach tego nie potwierdza, więc wychodzi, że to są IDENTYCZNE TV przeznaczone do różnych kanałów sprzedaży.
U nas PA5500 jest ok. 70-100 PLN tańszy od PA6500 (można to wydać na piwo/popcorn

[/QUOTE]
witam serdecznie
pozwolę sobie dodać parę słów od siebie, gdyż od paru dni jestem szczęśliwym posiadaczem tego modelu(PA-6500)zasadnicza różnica miedzy nimi to:
obudowa(ramka) 6500 jest matowa co pomniejsza efekt lustra ,natomiast 5500 fortepian i odbicia są jeszcze bardziej widoczne,generalnie jeżeli chodzi o odbicia to owszem są,ale da się wytrzymać, mam pokój od strony południowo-zachodniej ,tv tyłem do okna,także po 13stej lampa w oczy i wtedy korzystam z rolet,ale generalnie na tv nie ma to wpływu;złącza panel boczny 2xHDMI,1xUSB,1xPCMCIA CARD SLOT,
panel tylni 1xHDMI,1xAV (euro),1xCOMPONENT ,1xAUDIO (rgb/dvi)[czyli mały chincz],1xRGB (pci),1xRS-232C,1xOPTICAL DIGITAL AUDIO,1xANTENA
w PA-5500 brak jednego HDMI na panelu bocznym,po za tymi szczegółami wszystko identyczne
jak na razie nie bawiłem się obrazem (brak czasu)ale myślę że za jakiś czas to się zmieni,to podzielę się z wszystkimi wrażeniami