Telewizor LCD EDGE LED firmy Sony Bravia KDL 46HX850

ArekN81

New member
jakie kanały na danym mux'ie dostaniesz
harmonogram wdrażania mux'ów

Spróbuj nakierować antenę na inny nadajnik aby odbierać kanały z innego muxa

Dupa - antena przy ustawieniu na kanale 55 ma 100% zasięg\jakość sygnału
Natomiast jak zjadę na ustawienia jakie są w Gorzowie to dupa ;/
Na kanale k.21 474 MHz 0,16 kW zasięg jak i jakość prawie zero.
Posiadam taką antenę Vivanco TVA 500 - Antena zewnętrzna - CENA w Sklepie RTV EURO AGD
Mieszkam w 4 piętrowcu - drugie piętro

qwerty44

New member
Witam !
1. to że wyszukane kanały pokazuje Ci jak "kodowane" tzn. że odbiornik wyszukał MUX-4 Telewizja Mobilna - będziesz je odbierał po podpisaniu umowy z Cyfrowym Polsatem i z odpowiednim dekoderem;
2. jeśli możesz to jak najszybciej zanieś tą antenę z powrotem do sklepu - miałem z nią do czynienia - wyrzucone pieniądze w błoto - też oddałem
3. kup porządną antenę np. typu Yagi ze wzmacniaczem i nakieruj ją na najbliższy nadajnik oferujący wszystkie 3 MUX-y

Wykaz kanałów:
w w w.dipol.com.pl/dane_nadajnikow_tv_naziemnej_w_polsce_bib07.htm

Ostatnia edycja:

SDman

Banned
Witam
przymierzałem się do TV marki SONY (model 850 lub 920 -obecnie extra cena) ale SONY zalicza wpadkę!
Otóż, posiadam model BluRay S490 który to jak wspomniane wcześniej TV posiada internetowe aplikacje.
Dokładnie chodzi mi o TV IPLA -jest to rewelacyjne medium które to mój Blu posiada i na samym początku umożliwiał w pełni korzystanie z TV.
Wspomnę jeszcze, że jakość z Ipla jest za....ta ! Jak z Blu !!
Ale z firmą Sony coraz gorzej ! Obecnie Ipla jest obcięta nie ma połowy tego co było na początku !!
Serwis z infolinii powiedział, ze im przykro i że nie muszę nabywać ich produktów !?
W dzisiejszych czasach taki tekst !?

Pytanie czy Waszych TV z serwisem IPLA jest też coraz gorzej ?
Jeśli tak to w Necie i ilości siła ! Proszę o wsparcie i zasypanie Firmy Sony pytaniami co z tą IPLą !

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Witam dzisiaj ogladalem w 3d tymi nowymi okularami i powiem tak , plus to ze sa lekkie ale minus jest taki ze jednak to swiatlo ktore z boku wpada jest bardzo denerwujace i wielu ludzi to m,owilo ogladajac a nawet sami pracownicy w CS.... Wiec naprawde warto sie zastanowic zanim sie wyda dobre ponad 400 zl a tym bardziej ze teraz jest promocja na 3 szt. 250 gdzies okolo wlasnie deko ponad 400 zl.
Lolek

accu

New member
Bez reklam
Witam dzisiaj ogladalem w 3d tymi nowymi okularami i powiem tak , plus to ze sa lekkie ale minus jest taki ze jednak to swiatlo ktore z boku wpada jest bardzo denerwujace i wielu ludzi to m,owilo ogladajac a nawet sami pracownicy w CS.... Wiec naprawde warto sie zastanowic zanim sie wyda dobre ponad 400 zl a tym bardziej ze teraz jest promocja na 3 szt. 250 gdzies okolo wlasnie deko ponad 400 zl.
Lolek

Witam,
O jakim świetle piszesz , też oglądałem te nowe okulary . Są OKEY , a że droższe to już inna sprawa.

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
To ktore mi wpada z boku ( przy 250 sa zakryte z boku i jakos dla mnie lepsze rozwiazanie ) Zreszta byli dwaj panowie ktorzy przyli kupic te okulary i po zalozeniu ich tez zrezygnowali bo stwierdzili podobnie ze jakos dziwnie jak to swiatlo jest z boku i podobnie odczuwali ze przy starych okularach lepiej im sie oglada. I co najgorsze jeden z tych panow mial dosyc pokazne dlonie przycisk umieszczony w tym miejscu to niestety nie jest najlepszym pomyslem dla takich osob. Obaj zrezygnowali z zakupu zostali przy tym co maja. Ale wiadomo to kwestia gustu dla jednego beda gorsze a dla innego lepsze. Pamietam jakis test okularow samsunga ktore byly podobne do tych z soniakow i testujacy tez wlasnie mowil ze lepiej mu sie oglada w ciemnosci z tymi okularami jak przy wlaczonym swietle.
Lolek

Arton

New member
Tv mam od wczoraj, powiesiłem go na scianie i mam dwie sprawy:

1 gdzie mozna nabyc przedlużke do podstawy monolitycznej aby ja wykorzystac(glosniki) a nie chowac jej do piwnicy

2 skandaliczne jest dojscie (jego brak) do portow usb i hdmi z boku tv . poprostu nie ma takiej mozliwosci przy uchwycie bez mozliwosci regulacji czyli takim dzieki ktoremu tv jest wisi jak najblizej przy scianie.

Pozdro

Driverek

New member
Lolek

... podobno te nowe okulary, oprócz lekkości nie zaciemniają obrazu tak mocno jak starsze modele, czytałem też, iż wogóle 3D Sony'ego wygląda znacznie lepiej niż np Samsunga. Czy ktoś może to potwierdzić?

Do góry