Telewizor LCD do salony 55-65 cali do 3,5k zł

grafiq

New member
Cześć,

Szukam telewizora LCD do salonu w rozmiarze 55-65 cali. Budżet jakim dysponuję, to max 3,5k zł. Myślałem o oledzie, ale to chyba nie ten budżet no i problem z wypalaniem przy statycznych obrazach (a trochę informacyjnych kanałów leci i bajki z logiem stacji). TV głównie do oglądania kanałów z NC+ oraz YouTube oraz Netflix. Kanapa od tivika stoi w odległości ok. 2,6m, jaka wielkość tivika będzie lepsza, 55, 58 czy 65 cali? Dzieciaki też często coś oglądają i też muszą ogarnąć tivika wzrokiem ;) Obecnie mam Philipsa 42pfl7108 i bardzo przyzwyczaiłem się do Ambilighta, także w telewizor z tą funkcją bym celował. Gdyby inne firmy też to oferowały to nie miał bym skrupułów aby zmienić firmę, zwłaszcza że miałem sporo przebojów z obecnym TV razem z wymianą płyty głównej (oczywiście po gwarancji). Jeżeli w tych pieniądzach jest możliwość zakupu czegoś z lepszym obrazem i stabilniejszym softem niż Philips (często nie chce się włączyć i łapie zamuły), to też się nad tym zastanowię. Polecicie coś wartego uwagi?

Petru23

Banned
Aktualnie bezkonkurencyjny jest panas 58gx830 (810,820, różnią się podstawka) za 3000zl. Ma procesor z oledow HCX, Dolby Vision, HDR, matrycę VA. Nie ma posranego androida lecz nawet sprawnie działający Smart z netflixem.
Żaden philips 8535 nie ma polotu do niego. Jedynie do Sony 9 jest porównywany.

Niestety, na panasie nikt tu nie zarabia także nie jest polecany tak jak philips czy TCL. Jedynie ten, kto widział panasa, miał, trochę się zna bezsprzecznie się że mną zgodzi. Ja miałem lecz oddałem bo pixel był uwalony.

Ostatnia edycja:
Do góry