Telewizor firmy Sony KDL-65X9005B - pierwszy ogląd tego pięknego telewizora .

wrx

New member
Bez reklam
Faktycznie, jest w takiej cenie!
Ale model 970 - to lepiej?
Lub 980 w cenie 10995...
W promocji daja jeszcze telefon LG G3, do sprzedania za jakies 1400-1500PLN.

Ale ja mialem sie przesiasc z 55" na minimum 70"...
:(

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dzisiaj widziałem sonego tv 65 s 9005 czyli zakrzywionego i powiem tak na szybkiego jeśli chodzi o wykonanie to pierwsza klasa - pięknie zrobiony tv. Głos z głośników również wysoki poziom. Obraz to nie będę pisał bo to trzeba byłoby się pobawić a nie miałem ze sobą filmów .. Co ważne stopy pod tv można przesuwać do środka :) cena wyjściowa 17 tys. I tez co zauważyłem ta krzywizna jest inna jak w samsungu , dla tych co chcieliby na ścianę powiesić mniej będzie tv odchodził od ściany i jest bardziej masywny od samsunga, sprawia wrażenie takiego zaufania że tak się wyrażę... - super wygląda...

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Gdzie widziałeś?
Fajny, właśnie oglądam na fotkach, szkoda jedynie, że nie ma tych bocznych głośników na obudowie.

Ostatnia edycja:

WuMike

New member
Bez reklam
Super wygląda i faktycznie, krzywizna jest jakby mniejsza. Obejrzę go sobie dokładniej w tym tygodniu pewnie.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Gdzie widziałeś?
Fajny, właśnie oglądam na fotkach, szkoda jedynie, że nie ma tych bocznych głośników na obudowie.

Saturn Arkadia - sobie grzecznie stoi. Powiem Ci że te głośniki tez dają bo to nie są takie zwykle głośniczki jakie to mamy w tv.. Jak będziesz przy okazji to zobacz i napisz swoje wrażanie. Mi się bardzo podoba i to jak jest wykonany to naprawdę piękna robota. I tak krzywizna inna jak w LG czy w Samsungu :)
A przede wszystkim na żywo wygląda jeszcze lepiej jak na zdjęciach.

Ostatnia edycja:

WuMike

New member
Bez reklam
Ja oglądałem go wczoraj w Sony Centre w Gdyni. Świetnie wygląda, bardzo fajnie świeci (może ciut gorzej niż X95, ale nie chcę przesądzać), ładnie gra.

Tak, jak byłem przeciwnikiem krzywizn Samsunga, tak w Sony S90 jest ona najbardziej chyba dyskretna z dostępnych i nie razi.

Tylko ta cena...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja oglądałem go wczoraj w Sony Centre w Gdyni. Świetnie wygląda, bardzo fajnie świeci (może ciut gorzej niż X95, ale nie chcę przesądzać), ładnie gra.

Tak, jak byłem przeciwnikiem krzywizn Samsunga, tak w Sony S90 jest ona najbardziej chyba dyskretna z dostępnych i nie razi.

Tylko ta cena...
To jest nowość i tak jest taniej jak pierwsze 4k weszły od Sonego więc i tak jest lepiej, a miejmy nadzieje że ze zbiegiem czasu będzie jeszcze lepiej. Co do porównania obu tych tv to trzeba byłoby się pobawić i porównać.. A w sklepie nie pytałeś się czy czysto teoretycznie jeden z nich jest lepszy od drugiego pod względem obrazu ?

WuMike

New member
Bez reklam
^^ Pytałem się w sklepie właśnie i stąd moje słowa. Ja jednak sprzedawcom nie do końca wierzę. Wkrótce mają postawić je obok siebie i wtedy dopiero, puszczając sygnał z jednego źródła sprawdzę, jak to naprawdę wygląda.

Tak, czy owak, jako rozwiązanie tymczasowe - do momentu ustatkowania się OLED - co raz bardziej przekonuje mnie jeden z podstawowych modeli Sony KDL-60W605B, który na 99% posiada świetną matrycę Sharp UV2A.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
^^ Pytałem się w sklepie właśnie i stąd moje słowa. Ja jednak sprzedawcom nie do końca wierzę. Wkrótce mają postawić je obok siebie i wtedy dopiero, puszczając sygnał z jednego źródła sprawdzę, jak to naprawdę wygląda.

Tak, czy owak, jako rozwiązanie tymczasowe - do momentu ustatkowania się OLED - co raz bardziej przekonuje mnie jeden z podstawowych modeli Sony KDL-60W605B, który na 99% posiada świetną matrycę Sharp UV2A.

MI w Sony centrum w Wawie Gość powiedział że czysto teoretycznie to X jest deczko lepszy ale to niuanse. Więc bardziej powiedział że kto co woli jeśli chodzi o wygląd... dla mnie S sprawia takiego bardziej dopracowanego przez to że jest bardziej masywny.. i głośniki są inne jest ich tam 4 -y i dwa są skierowane do środka , kolejne dwa na zew. Najlepiej trzeba byłoby je postawić obok siebie i wtedy przetestować. W gazecie What hi-fi S-ka również dostała 5 gwiazdek. Przez to że ta krzywizna jest inna jakoś do mnie przemawia ten model, choć X też mi się podoba :) i go troszkę testowałem i jak dla mnie sprawuje się bardzo fajnie.

Ostatnia edycja:

WuMike

New member
Bez reklam
X9 nie podoba mi się. Jest za masywny z tymi głośnikami. S-ka jest sexy przy X-sie :)

Ostatnia edycja:

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Telewizor firmy Sony KD-85X9500V - można sobie trochę pomarzyć o pięknym obrazie na dużym ekranie , np.oglądając nagrany 6 grudnia 2013 r.w Seattle na blu-ray trzygodzinny koncert zespołu Pearl Jam pochodzącego z Seattle .:-|

Sony KD-85X9500

Pozdrawiam,:)
accu

lolek126

Well-known member
Bez reklam
X9 nie podoba mi się. Jest za masywny z tymi głośnikami. S-ka jest sexy przy X-sie :)

Wiesz ale tak szczerze to S jest bardziej masywny - mi się to podoba ale jest cięższym tv i wygląda na bardziej masywnego...

Witam uprzejmie,

Telewizor firmy Sony KD-85X9500V - można sobie trochę pomarzyć o pięknym obrazie na dużym ekranie , np.oglądając nagrany 6 grudnia 2013 r.w Seattle na blu-ray trzygodzinny koncert zespołu Pearl Jam pochodzącego z Seattle .:-|

Sony KD-85X9500

accu

Oj pomarzyć można bo kupić to niestety już nie :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dla mnie X9 jest ideałem (wygląd), ale S też daje radę, jak to Sony.
Mi się zawsze ich produkty podobały, ceny już mniej.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dla mnie X9 jest ideałem (wygląd), ale S też daje radę, jak to Sony.
Mi się zawsze ich produkty podobały, ceny już mniej.

Dokładnie oba bym przytulił w tej chwili i nie dla 4k tylko dla samego tv i większego rozmiaru niż mam obecnie.. a S jest :) 74 calach jeszcze, natomiast X w 84 calach..

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Telewizory UHD z roku 2014 firmy Sony serie X9 , X85 , S9 otrzymały nową aktualizację , która
za pomocą tunera satelitarnego i tunera naziemnego pozwala na odbiór kanałów 4K .
Strona Główna=>Ustawienia=Cyfrowe>Video Mode=>4K (czyli obsługa HEVC)
Nie pozostaje nic innego jak pobrać nową , ostatnią aktualizację oprogramowania:neutral: .

TV Sony 4K 2014 : nouveau firmware pour recevoir les chaines UHD ! | HDfever

Wersja: PGK2.291EUA data wydania: 03-03-2015
This software version enables reception of 4K broadcasted contents for 4K models.

accu
:kom:

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,
Firma Sony wydała nową wersję oprogramowania dla telewizorów również dotyczącej serii X9005B .
Wersja : PGK2.294EUA .
Data wydania : 30-03-2015
Zawiera :
Enhances picture quality when watching fast motion scenes in 3D.(poprawia jakość obrazu podczas oglądania szybkich scen ruchu w 3D)
Improves the performance of 4K playback by USB.(poprawia wydajność odtwarzania 4K przez USB)
Improves usability of USB HDD recorded title management .(poprawia komfort korzystania z wejścia
USB HDD przeznaczonego do nagrywania)

BTW, Miłych , Spokojnych Świąt Wielkiej Nocy użytkownikom forum serdecznie życzę .

accu

Do góry