Telewizor firmy Sony KDL-50W829 - pierwszy ogląd tego nowego telewizora firmy Sony.

sepi

New member
Witam
Też robie przymiarke na tego Soniacza gratis dają soundbar sony i 5lat gwarancji w UK.
Mam pytanie gdyz info zawarte w sieci nie wspomina o odczycie mkv,jak to jest? A można streamować pliki z PC takim PS3mediaserver?

kubajvc

New member
Może mi ktoś powiedziec jak w tym TV zmienic dzwiek z Dolby digital tak azeby leciał on w stereo na głosnikach w tv ?

chodzi o to ze jak mam materiał na dysku zewnętrznym w DD lub DTS to nie słysze dobrze dialogów bo efekty z prawego i lewego kanału sa za głosne . to tak jakbym puscił matariał DD lub DTS na amplitunerze bez głosnika centralnego . pomoże ktos ?

pawelkrolak1

New member
To super skalowanie obrazu trzeba jakos uruchomic gdzieś w ustawieniach? bo u mnie telewizja sd wygląda tragicznie, z minusów jeszcze nalezy wspomnieć o kątach, troche sie odejdzie od osi telewizora i wszystko sie robi szare, za to obraz z blu raya rewelacyjny

mati68r

New member
Problem z zasilaczem

Witam mam problem z tym zasilaczem i mam pytanie czy można dokupić taką przejściówkę do niego żeby można było ten kabel od zasilacza wydłużyć o około 1 metra wtedy bym miał problem z głowy nie mogę schować kabla od zasilacza tv wisi na ścianie bo brakuje mi jakieś 60 cm masakra :-( :-(

Ostatnia edycja:

mati68r

New member
A zmieniałeś coś czy używasz fabrycznych? no to po otwarciu jedna rzecz rzuca sie w oczy. Zasilacz wielkości nie do przyjęcia. Jak ktoś chce go powiesić to będzie problem.

no właśnie mam problem z tym zasilaczem i mam pytanie czy można dokupić taką przejściówkę do niego żeby można było ten kabel od zasilacza wydłużyć o około 1 metra wtedy bym miał problem z głowy nie mogę schować kabla od zasilacza tv wisi na ścianie bo brakuje mi jakieś 60 cm masakra :-(

Koowall

New member
Siema,

planuję zakup tego TV ale mam parę pytań :
1. Jak sprawdzi się z PS4 ? Chodzi o input lag przede wszystkim.
2. Jak się sprawuje 3d aktywne ?
3. Czym się różni wersja A od wersji B ?
4. Co sprawdzić przy zakupie żeby nie być zaskoczonym po powrocie do domu ?

Dzięki za odpowiedzi :)

Koowall

New member
Czyli rozumiem, żeby brać wersję B, tak ? :)
Czy w tutku cała reszta jest opisana co w tym konkretnym modelu mam sprawdzić przed zakupem czy jest on ogólny ? Czy istnieje jakaś alternatywa w tej cenie dla niego ?

Koowall

New member
Niestety nie mogłem edytować posta powyżej, a nasunęło mi się jeszcze jedno ważne (jak dla mnie pytanie).

Czy TV ten ma obrotową podstawę ? Układ pokoju nie pozwala mi siedzieć dokładnie naprzeciwko i obecny TV mam skręcony lekko, ale z podstawą stojącą całkowicie na szafce.

collider

New member
Bez reklam
Niestety nie mogłem edytować posta powyżej, a nasunęło mi się jeszcze jedno ważne (jak dla mnie pytanie).

Czy TV ten ma obrotową podstawę ? Układ pokoju nie pozwala mi siedzieć dokładnie naprzeciwko i obecny TV mam skręcony lekko, ale z podstawą stojącą całkowicie na szafce.

Z tego co gdzies czytalem to juz nie mozna sprzedawac telewizorow na obrotowych podstawach.

cruzier

Member

Nie TV nie ma obrotowej podstawki. Jeśli będzie stal na szafce można go przekrzywić.

mati68r

New member
nie posiada obrotowej podstawy a co ciekawe ma 2 w 1 czyli podstawa służy za wieszak,przed powieszeniem na ścianie miałem mieszane uczucia co do tego wieszaka natomiast po zamocowaniu jest wszystko ok.Sony daje do tych TV szablon który sie przylepia na scianie i tam jest oznaczone gdzie wiercimy otwory pod wieszak w moim przypadku 8 sztuk wszystko czytelne i łatwe do zamocowania i za to wielki plus.Minus za duże gabaryty zasilacza i krótki kabel :)

mati68r

New member
witam czy jest ktoś kto może mi pomóc i powiedzieć mi czy do tego modelu KDL 829 B jest możliwość wydłużenia kabelka od zasilacza . Mam nie mały problem z tym zasilaczem i mam pytanie czy można dokupić taką przejściówkę do niego żeby można było ten kabel od zasilacza wydłużyć o około 1 metra wtedy bym miał problem z głowy nie mogę schować kabla od zasilacza tv wisi na ścianie bo brakuje mi jakieś 60 cm masakra :sad::sad:

Do góry