uzytkownik07
New member
Witam,
rozglądam się za kupnem telewizora do kwoty około 2100zł. W dużej części prześledziłem forum, ale założyłem ten post aby poprosić o poradę przy kupnie.
Wybrane modele:
Panasonic 42AS-650E 1200Hz - zdecydowanie za kupnem ze względu na panel IPS
Panasonic 40AS-640E 1200Hz
Wady Panasonic: bardzo widoczne nie doświetlenie krawędzi w rogach, powolny Smart TV, kłopoty z odtwarzaniem filmów z USB, procesor dual-core
Zalety: Jakoś obrazu
Samsung UE40H6700 600Hz
Samsung UE40H6400 400Hz Atrakcyjna Cena ok. 1700 zł
Zalety: procesor 4 rdzeniowy, dobrze działająca przeglądarka, lepiej doświetlone rogi w porównaniu z panasonic'em, dwa tunery, jakoś obrazu również dobry jak w panasonic'u
Wady: Czy to prawda, że telewizor skonstruowany tak aby się popsuł po okresie gwarancyjnym?
Strach, że telewizor popsuje się po 3 latach
Philips 40 PUK6809 400Hz
nie widziałem TV na własne oczy, będę musiał sprawdzić dopiero.
Wady: ?? zapewne wolne Smart TV ??
Proszę o pomoc, może jest jakiś inny telewizor który jest wart swojej ceny.
Wymagania: dobra jakość obrazu, możliwość przeglądania stron internetowych z funkcją oglądania filmów online, aby podczas przełączanie funkcji nie mulił interfejs, 3D
W/w modele jaką mają częstotliwość odświeżania matryc?
Z góry dziękuję za pomoc.
rozglądam się za kupnem telewizora do kwoty około 2100zł. W dużej części prześledziłem forum, ale założyłem ten post aby poprosić o poradę przy kupnie.
Wybrane modele:
Panasonic 42AS-650E 1200Hz - zdecydowanie za kupnem ze względu na panel IPS
Panasonic 40AS-640E 1200Hz
Wady Panasonic: bardzo widoczne nie doświetlenie krawędzi w rogach, powolny Smart TV, kłopoty z odtwarzaniem filmów z USB, procesor dual-core
Zalety: Jakoś obrazu
Samsung UE40H6700 600Hz
Samsung UE40H6400 400Hz Atrakcyjna Cena ok. 1700 zł
Zalety: procesor 4 rdzeniowy, dobrze działająca przeglądarka, lepiej doświetlone rogi w porównaniu z panasonic'em, dwa tunery, jakoś obrazu również dobry jak w panasonic'u
Wady: Czy to prawda, że telewizor skonstruowany tak aby się popsuł po okresie gwarancyjnym?
Strach, że telewizor popsuje się po 3 latach

Philips 40 PUK6809 400Hz
nie widziałem TV na własne oczy, będę musiał sprawdzić dopiero.
Wady: ?? zapewne wolne Smart TV ??
Proszę o pomoc, może jest jakiś inny telewizor który jest wart swojej ceny.
Wymagania: dobra jakość obrazu, możliwość przeglądania stron internetowych z funkcją oglądania filmów online, aby podczas przełączanie funkcji nie mulił interfejs, 3D
W/w modele jaką mają częstotliwość odświeżania matryc?
Z góry dziękuję za pomoc.