Telewizor do kwoty 2100 zł Samsung/ Panasonic/ Philips

uzytkownik07

New member
Witam,

rozglądam się za kupnem telewizora do kwoty około 2100zł. W dużej części prześledziłem forum, ale założyłem ten post aby poprosić o poradę przy kupnie.

Wybrane modele:

Panasonic 42AS-650E 1200Hz - zdecydowanie za kupnem ze względu na panel IPS

Panasonic 40AS-640E 1200Hz

Wady Panasonic: bardzo widoczne nie doświetlenie krawędzi w rogach, powolny Smart TV, kłopoty z odtwarzaniem filmów z USB, procesor dual-core

Zalety: Jakoś obrazu

Samsung UE40H6700 600Hz

Samsung UE40H6400 400Hz Atrakcyjna Cena ok. 1700 zł

Zalety: procesor 4 rdzeniowy, dobrze działająca przeglądarka, lepiej doświetlone rogi w porównaniu z panasonic'em, dwa tunery, jakoś obrazu również dobry jak w panasonic'u

Wady: Czy to prawda, że telewizor skonstruowany tak aby się popsuł po okresie gwarancyjnym?
Strach, że telewizor popsuje się po 3 latach :|

Philips 40 PUK6809 400Hz
nie widziałem TV na własne oczy, będę musiał sprawdzić dopiero.

Wady: ?? zapewne wolne Smart TV ??

Proszę o pomoc, może jest jakiś inny telewizor który jest wart swojej ceny.

Wymagania: dobra jakość obrazu, możliwość przeglądania stron internetowych z funkcją oglądania filmów online, aby podczas przełączanie funkcji nie mulił interfejs, 3D

W/w modele jaką mają częstotliwość odświeżania matryc?

Z góry dziękuję za pomoc.

digitalus

Banned
Ostatnia edycja:

uzytkownik07

New member
Dziękuję za pomoc, dziś był problem z serwerem ponieważ nie mogłem wejść na swojego posta.

Wiadomo coś więcej na temat Philips'a 40 PUK6809 400Hz, czy warto inwestować w ten sprzęt?

Ja bym zdecydowanie wolał model 42AS-650E 1200H ponieważ nie będę idealnie siedzieć na przeciwko telewizora tylko trochę pod kątem. Z tego co wyczytałem to matryca IPS lepiej zdaje swój efekt w taki ułożeniu.

Telewizory Samsung dalej są awaryjne po akcji prawników w USA i Francji w roku 2012?

digitalus

Banned
40 PUK6809 to telewizor 4k. Raczej nie ma sensu inwestowac w 4k bo nie ma zadnych polskich programow w tym formacie
Kanaly hd beda wygladac lepiej w telewizorze full-hd.
Przeczytaj informacje w linku
Czy warto kupić telewizor 4K / UHD?
cytat

Główne wady 4K

Zwiększona rozdzielczość obrazu w technologii 4K/UHD dotyczy tylko i wyłącznie obrazów statycznych (nieruchomych). Jeżeli mamy do czynienia z obrazem ruchomym to jego ostrość (tzw. rozdzielczość dynamiczna) gwałtownie spada, tym bardziej, im szybszy jest ruch.
Specjalistyczne pomiary wykazują, że jakość odwzorowania ruchu przez telewizory Ultra HD w wielu wypadkach jest niższa od najlepszych telewizorów Full HD. Inaczej mówiąc, najlepsze telewizory Full HD zapewniają ostrzejsze obrazy ruchome niż wiele telewizorów Ultra HD.

Katy boczne lepsze w telewizorze z matryca IPS czyli as650.

Na stronie consumeraffairs najwiecej negatywnych komentarzy(ponad 2000 negatywnych) ma samsung.

http://www.consumeraffairs.com/home_electronics/samsung_tv.html?page=2

Usterki to np pekajaca rama a nawet podstawa telewizora

http://www.hdtv.com.pl/forum/samsung/115856-pekajaca-ramka-samsung-ue40f6400.html

samsung-tv_16050.jpg

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Smart działa normalnie w tym Philipsie.
Dla niebieskich jest specjalna cena i kalibracja gratis napisz na PW dostaniesz info.

MrWoland

New member
Podepnę się pod temat bo dziś chcę kupić TX-40AX630 i ten philips miał być jego tańszą alternatywą, z kolei w sklepie Euro wmuszali mi Samsunga h6900, co robić? :)

mirekwr1

Member
Ja niedawno miałem podobny dylemat. Zdecydowałem się na panaska TX-42AS650E. Na Ceneo można znaleźć w cenie nieco ponad 1800 zł z darmową przesyłką. Ja kupiłem w sklepie Kajt24 za 1808 zł. Zadowolony naprawdę jestem z jakości obrazu, dźwięk również nie jest zły, SmartTV jest co prawda dość ubogi, ale dla mnie to sprawa drugorzędna. Przyciemnione rogi ekranu nie są, przynajmniej w moim egzemplarzu, jakimś dramatem, trzeba naprawdę chcieć "to" zobaczyć... Nie zaobserwowałem problemów z odtwarzaniem filmów z pendrive'a, ani poprzez serwer mediów (serviio). W sumie to mam jeden problem z filmem w 3D, gdzie 3D się samo wyłącza, ale nie wiem, czy jest to kwestia TV, czy pliku. TV mam od kilku dni, trudno więc na razie coś więcej powiedzieć.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Philips lepiej skaluje obraz.
Nie ma przyciemnionych rogów, extra wyposażenie.
W klasie do 2000 zł z kalibracją to bardzo dobra oferta.

bartmeces

Member
Chciałbym wymienić 42G30E na Leda do 2 tys chyba będę skłonny postawić na Panasonica chodzi mi o smart TV,przeglądarka internetowa

Do góry