Witam przeprowadzam się a wraz z przeprowadzka planuje zakup nowego telewizora a wraz z nim konsoli PS4.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? Około 10m2.
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2.5-3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2.
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne? Na wprost, kąty nie są ważne.
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Ma stać.
6. Jak słońce świeci w pokoju? nie wiem
. Okna są od boku.
7. Jaki masz obecnie telewizor? nie mam.
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? na pewno złącza HDMI, USB, Wifi, dobrze by było gdyby jeszcze miał Smart TV, FullHD, tuner DVBT
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD )? HD
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora? PS4, komputer może dekoder
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor? 4-8h.
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Najlepiej dopasowana. Pod gry chyba błyszcząca jest najlepsza. zasłonie okna wiec słonice nie powinno stanowić problemu
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Film, seriale.
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora? Raczej przez komputer/laptopa
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, 60/70%.
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? 30% dzień - 70% wieczór/noc
17. Preferencje co do wielkości? nie mniej niż 40"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Syczenie głośników, wysoki inputlag
19. Preferencje co do marki? Znajomi doradzaja mi Samsungi, Sony oraz LG.
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? nie jest potrzebny
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 2000 zł
Zastanawiam się nad Samsung UE43J5500. Strasznie mi się spodobał Sony KDL 42w705 ale tak samo jak np.Samsung UE40H6400 jest już nie dostępny w magazynach
(produkt musi być dostępny w magazynie żebym mógł dokonać zakupu na raty droga online)
Z góry dziękuje za pomoc,
KI
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? Około 10m2.
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2.5-3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2.
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne? Na wprost, kąty nie są ważne.
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Ma stać.
6. Jak słońce świeci w pokoju? nie wiem
7. Jaki masz obecnie telewizor? nie mam.
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? na pewno złącza HDMI, USB, Wifi, dobrze by było gdyby jeszcze miał Smart TV, FullHD, tuner DVBT
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD )? HD
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora? PS4, komputer może dekoder
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor? 4-8h.
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Najlepiej dopasowana. Pod gry chyba błyszcząca jest najlepsza. zasłonie okna wiec słonice nie powinno stanowić problemu
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Film, seriale.
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora? Raczej przez komputer/laptopa
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, 60/70%.
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? 30% dzień - 70% wieczór/noc
17. Preferencje co do wielkości? nie mniej niż 40"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Syczenie głośników, wysoki inputlag
19. Preferencje co do marki? Znajomi doradzaja mi Samsungi, Sony oraz LG.
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? nie jest potrzebny
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 2000 zł
Zastanawiam się nad Samsung UE43J5500. Strasznie mi się spodobał Sony KDL 42w705 ale tak samo jak np.Samsung UE40H6400 jest już nie dostępny w magazynach
(produkt musi być dostępny w magazynie żebym mógł dokonać zakupu na raty droga online)
Z góry dziękuje za pomoc,
KI