1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? ok.25m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ok. 3m może 3.5
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2-3
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Raczej na wprost, ale czasami bokiem do ekranu.
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Ogólnie dużo słońca wpada do pokoju, ale można zasłonić roletami, więc z tym nie ma problemu.
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Samsung, bodajże LE32R81B 32"
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Dobrej jakości obraz ;], USB (chyba wszystkie już teraz to mają)
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? NC+
10.Jakie urządzenia ? dekoder NC+
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 2-3h PN-PT 3.5-4.5h Weekend
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Chyba matowa jest lepsza, prawda?
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Seriale, naukowe,mecze piłki nożnej, od czasu do czasu jakiś film
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Od tego mam laptopa, tableta, smartfona i komputer. Zależy mi tylko na tym, aby była możliwość uruchomienia filmu z internetu (np. cda)
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Raczej nie
16.Preferencje co do marki ? Samsung, Sony, LG, ew. Philips . Wolę jednak te popularne marki niż np. hitachi, tcl
17.Preferencje co do wielkości ?
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? 48"-55"
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? 18-24 PN-PT, a w weekendy pół na pół
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3000zł (+/- 300zł)
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? 3D w telewizorach to raczej zbędny bajer, ale mieć może.
Na oku mam:
Philips 55PUH6400/88
Samsung UE50JU6872 ( w euro jest promocja jakaś)
LG 50LF652V
UE50H6400 ----Te dwa jakby dało radę to
UE50J5200------55" też może być
Zastanawiam się, czy lepiej mieć 50Hz i 4K ( podobno ten upscaling działa) czy dobre FHD z 100Hz.
Lubię oglądać mecze piłki nożnej w dobrej jakości, więc chyba lepiej wziąć coś z 100Hz, ale 4K to lepsza jakość. Co o tym myślicie? Na np. Philipsie 55PUH6400 da się oglądać mecze od czasu do czasu?
Dziękuje za pomoc ;]
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ok. 3m może 3.5
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2-3
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Raczej na wprost, ale czasami bokiem do ekranu.
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Ogólnie dużo słońca wpada do pokoju, ale można zasłonić roletami, więc z tym nie ma problemu.
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Samsung, bodajże LE32R81B 32"
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Dobrej jakości obraz ;], USB (chyba wszystkie już teraz to mają)
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? NC+
10.Jakie urządzenia ? dekoder NC+
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 2-3h PN-PT 3.5-4.5h Weekend
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Chyba matowa jest lepsza, prawda?
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Seriale, naukowe,mecze piłki nożnej, od czasu do czasu jakiś film
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Od tego mam laptopa, tableta, smartfona i komputer. Zależy mi tylko na tym, aby była możliwość uruchomienia filmu z internetu (np. cda)
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Raczej nie
16.Preferencje co do marki ? Samsung, Sony, LG, ew. Philips . Wolę jednak te popularne marki niż np. hitachi, tcl
17.Preferencje co do wielkości ?
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? 48"-55"
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? 18-24 PN-PT, a w weekendy pół na pół
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3000zł (+/- 300zł)
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? 3D w telewizorach to raczej zbędny bajer, ale mieć może.
Na oku mam:
Philips 55PUH6400/88
Samsung UE50JU6872 ( w euro jest promocja jakaś)
LG 50LF652V
UE50H6400 ----Te dwa jakby dało radę to
UE50J5200------55" też może być
Zastanawiam się, czy lepiej mieć 50Hz i 4K ( podobno ten upscaling działa) czy dobre FHD z 100Hz.
Lubię oglądać mecze piłki nożnej w dobrej jakości, więc chyba lepiej wziąć coś z 100Hz, ale 4K to lepsza jakość. Co o tym myślicie? Na np. Philipsie 55PUH6400 da się oglądać mecze od czasu do czasu?
Dziękuje za pomoc ;]