DOKŁADNIE! Popieram Cię kolego "znn"
Ja też mam swoje ulubione sceny na których widać FC.
Cóż, jedni ulegną magii cyferek - no bo na specjalistycznych forach wrze nt. tego Sama i FC a Samsung w tym czasie wypuszcza nowy soft... - "muszą" więc słuchać. A inni wolą to sprawdzić bardziej obiektywnie.
Inżynierowie Samsunga zapewne doskonale znają problem tego TV ale nie wiedzą co z tym fantem zrobić. Wolą więc siedzieć cicho, bo okazuje się, że tylko garstka malkontentów coś tam psioczy.
Ja już nie oczekuję cudownego poprawienia systemu 100Hz w tym TV przez kolejny firmware - chciałbym tylko by w następnym jaki wypuszczą dali zwykłemu śmiertelnikowi opcję jego wyłączenia - tak jak to robią na swoich LCD-kach. Ewentualnie z opcją Demo - dla tych co nie są pewni czy FC widzą czy nie
Acha...
Zupełnie nie rozumiem złośliwości co poniektórych... Wy piszecie z premedytacją TYLKO o zaletach tego TV i z rozbrajającą szczerością oznajmiacie, że o wadach nie zamierzacie pisać - jednocześnie zapewniając, że każdy może pisać co chce. A gdy się znajdzie delikwent, który pisze co mu się w nim nie podoba, to zaczynacie wieszać na nim psy... Co za ludzie...
Przecież nikt na okrągło nie ogląda tylko filmików testowych na których są obnażone niedoskonałości tego TV!!!
Halo, Panowie...
Osobiście uważam, że to osoby piszące tylko o zaletach są mało szczerzy i obiektywni! Bo z tego co czytałem (a przeczytałem każdą wypowiedź dotyczącą plazmy 656) Ci co piszą też o wadach podkreślają zarazem, że dostrzegają też zalety (nie spotkałem się wypowiedzią "czysto negatywną").
"Zaletowcy" sugerują wtedy, że jak się coś nie podoba to zawsze można to sprzedać. Oczywiście można, ale co ma powiedzieć osoba, która naczytała się samych tylko superlatyw i na ich podstawie kupiła TV (a później nastąpiło małe rozczarowanie)?? Albo ta, która ma dylemat co kupić?
Bo o takim FC zaczęło być głośno dopiero po jakimś czasie, gdy wyszło, że coś jest nie teges z obrazem w niektórych ujęciach. Zresztą nawet wtedy, gdy dużo osób zaczęło widzieć owe konturowanie, to "zaletowcy" jako odpowiedzi zaczęli niewybrednie pisać by ten ktoś udał się do psychologa tudzież do okulisty...
Hmmm, równie dobrze mógłbym zacząć pisać podobne złośliwości nt. percepcji czerni jaką daje ten TV, a którą wielu "zaletowców" wręcz delektuje się. To samo z bielą...
Jednak nie mam zamiaru schodzić do tak niskiego poziomu dyskusji...
Na szczęście do bieli już się przyzwyczaiłem (tym bardziej, że warunki oświetlenia/zaciemnienia pokoju mam optymalne przez cały dzień).
Ale do czerni nadal nie. Jest ona zbyt daleka od ideału jaki oferuje mi CRT Sony, który zachowuje przy tym również szczegóły w ciemnych partiach obrazu. Da się to oczywiście oglądać - aż tak tragicznie nie jest
Podsumowując - tu nie ma żadnego "dopowiadania" sobie!!! Gdy konturowanie pojawia się na ekranie to JA widzę ten efekt jak na dłoni. Żadna psychologia, placebo czy szukanie na siłę!
Pozdrawiam Wszystkich Świątecznie