TCL Seria P60

Status
Zamknięty.

PieruN90

New member
Czy komuś działa chromecast w HBO GO z telefonu z androidem lub pc?

Telefon łączy się z telewizorem, jest tło z gry o tron lub podobne z hbo i podczas próby odtwarzania pojawia się na telefonie komunikat "problem z połączeniem".

To samo na dwóch telefonach z hbo go samsung s5 i s6. Na PC z przeglądarki chrome poprzez chromecast też się nie da, można tylko przesłać cały pulpit, samej karty z filmem nie.

TV połączony przez kabel z routerem, a telefony wifi b.dobry zasięg. Chromecast w youtube działa bez zarzutu.

Model TV U43P6046
soft wgrany V8-T658T01-LF1V543
zrobiony factory reset i shop reset

Przeglądając temat to jedyne pomysły jakie jeszcze mi przychodzą to wgranie softu v528 lub v546

Czy komuś działa HBO Go z softem v543??

PieruN90

New member
Z PC u mnie działało na 544, telefonu nie próbowałem. Na znacznie starszych wersjach nie działało. Obecnie nie używam HBO.
BTW: najnowszy SW jest v549

Tutaj jest dostępna wersja 543 którą wgrywałem

Kod:
tcl.com/pl/pl/service/service-model.html/U43P6046

Na podanej w temacie australijskiej stronie widzę tylko 546

Kod:
support.tclelectronics.com.au/software-version/

Gdzie mogę znaleźć 549?

wookash0

New member
Witam,

a mi padl dzis 55 calowy p60, nie znam sie, ale podswietlenie matrycy nie jest rownomierne, polowa ekranu bardzo ciemna, polowa tylko ciemna, animacje ekranu dzialaja z duzym opoznieniem. czy ktos mial cos podbnego? da sie to naprawic, czy nie ma sensu i lepiej zaczac watek TV 65 cali - co polecacie?

bielikk

New member
Bez reklam
witam,

a mi padl dzis 55 calowy p60, nie znam sie, ale podswietlenie matrycy nie jest rownomierne, polowa ekranu bardzo ciemna, polowa tylko ciemna, animacje ekranu dzialaja z duzym opoznieniem. Czy ktos mial cos podbnego? Da sie to naprawic, czy nie ma sensu i lepiej zaczac watek tv 65 cali - co polecacie?

po jakim czasie użytkowania padł ci ten tv?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jak chcesz i tak wymienić na 65" - to nie ma sensu naprawiać.
A ile masz max kasy na 65" ?

shooter851

New member
Hej, możecie mi doradzić co zrobić z EP660 i kinem domowym.

Tzn. podłączone oba za pomocą optycznego. Dźwięk nie pokrywa się, opóźnienie około 1s (w kinie dźwięk później). regulacja w tv opóźnienia nic nie zmienia.

wookash0

New member
Jak chcesz i tak wymienić na 65" - to nie ma sensu naprawiać.
A ile masz max kasy na 65" ?

Hej. Z tego co widziałem kasy nigdy za mało na tv. Zastanawiam się nad czymś pod ps5 - czyli czy 120hz ma sens. Poza tym chce moc prezentować treści z serwerka (raspberry pi), miłe widziany chromecast. Zastanawiam się czy to musi byc android tv, czy jakiś system producenta zaspokoi te potrzeby. Znajomy poleca Sony bravia, ale nie wydam 10 czy 20k na oled. Mysle ze max 5k pln ale najlepiej coś koło 4K pln. Zraziłem się jednak do tcl

wookash0

New member
Kiki / wszyscy - co bardziej polecacie Samsung q70 czy Sony xf9005 lub może coś innego? Wole chyba samsunga, ale Obawiam się ze będę miał problem z rzucaniem treści (nie ma kodi na samsunga) i nie ma on chromecast..

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
wookash0 -
Samsunga 65Q70 masz za 4499 zł
Sony 65XF9005 za 5199 zł I masz di każdego pakiet dodatkowo.

Ostatnia edycja:

wookash0

New member
Cena 4999 zł za 65Q70.
https://www.ceneo.pl/Telewizory;szukaj-65q70
Najlepsza w Polsce i z pakietem gratisów.

hej, dzieki. zrobilem update do 549, ale z jakiegos powodu pokazuje sie jako 544, zrobilem reset, nic to nie dalo. odlaczylem TV na kilka dni (w zwiazku z wyjazdem) i.. zaczal znowu popranie dzialac. nie wiem o co chodzi, ale zakup TV odkladam i tak do wiosny, za duzo nowosci wychodzi zeby teraz brac stara technologie (HDMI 2.1, OLED maja dostac konkurencje, ceny spadna)

firefl

Active member
Bez reklam
Jak pokazuje 544 to taka wersję masz w tv. Aktualizacja niedokończona.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Vimz

New member
Cześć kiki, tłumaczę to z angielskiego na polski, więc przepraszam. Posiadam podwozie iffalcon 65k2a (U55P6046 = TCL 55P2MUS = iFFALCON 55 K2A) MT5658. Zaktualizowałem go z niewłaściwym oprogramowaniem telewizora z systemem Android 9, a teraz jest to tylko pusty ekran. Brak logo rozruchowego. nawet nie akceptuje żadnych aktualizacji oprogramowania. Słyszałem o sposobie aktualizacji za pomocą narzędzia MTK FLASH TOOL, aby przywrócić ustawienia domyślne. Czy istnieje dokument lub procedura, które mogą mi w tym pomóc? Każda pomoc będzie mile widziana. Dziękuję Ci.

Status
Zamknięty.
Do góry