Cześć wszystkim,
nabyłem dwa tygodnie temu telewizor TCL 55P605. Podłączyłem Internet i wszystkie dostępne aplikacje mi działają, ale...mam kilka pytań:
- Screen mirroring - działa tylko przez aplikację dostępną na telewizorze jak puszczam YouTube (nie przez aplikację YT - to też działa), ale np. jak chcę puścić sobie z telefonu film na cda, to już mi nie transmituje tego na telewizorze, jakby był problem z połączeniem.
- Widziałem, że jest możliwość zainstalowania Google Play i pobierania aplikacji stamtąd, ale nie wiem szczerze mówiąc jak to zrobić. Potrafię korzystać tylko z aplikacji, które oferuje system telewizora (wybór z listy i dodanie na stronę domową)
- Zainstalowałem aplikację Mozilla Firefox żeby móc przeglądać Internet, ale jak w nią wchodzę to wyskakują tylko trzy opcje ustawień (bodajże 1.Set up your mozilla 2. Set other devices 3. set up your mozilla on your other device - coś takiego). Po wyborze którejś z opcji nie dzieje się nic.
Będę bardzo wdzięczny za krótką instrukcję jak sobie wszystko poustawiać tak żeby komfortowo i w pełni możliwości korzystać z telewizora. Oczywiście do WIFI mam go podłączonego. Zależy mi na aplikacjach, przeglądarce internetowej i screen mirroringu (puszczaniu filmów z telefonu, po sieci WIFI).
Wiem, że pewnie temat był poruszany, ale są tutaj 502 strony wątku i ciężko mi przeglądając to wszystko wyłapać dokładne odpowiedzi na te pytania.
Będę ogromnie wdzięczny za pomoc - może być na priv jeżeli uważacie, że jest to zaśmiecanie wątku.
Z góry dzięki!