Najważniejsze że się coś ruszyło z androidem 7. Ja jestem zadowolony, jeszcze balans bieli i będzie super.
W jaki sposób wyłącza się ekran w tym nowym sofcie?
Dzięki, trochę pokręcone nie wpadłbym na to, ale ważne że w końcu jestUstawienia-dźwięk-tylko dźwięk
Jedną z najbardziej wkurzajacych wad tego telewizora to działanie organizatora kanałów. Przy podłaczonej antenie satelitarnej jest to główne utrudnienie w normalnym korzystaniu. Ustawienie własnej kolejności kanałów trwa godzinami. I tak jest juz lepiej na 7 niż na 6 bo dodali mozliwość kasowania kanałów (żeby jeszce można było zrobić to grupowo, a nie pojedynczo) i wyjście z listy kanałów i organizera nie powoduje półminutowego zawieszenia telewizora. Ale wciąż najgorszą rzeczą jest rozwalanie ułożonej listy kanałów po przeszukiwaniu transponderów w celu dodania nowego. Układasz liste kilka godzin, zadowolony że wszystko na swoim miejscu (nawet te komunikaty z CI można jakoś przeżyc i przyzwyczaić się) i nagle nadawca zmienia coś na satelicie np dodaje nowe Eurosporty na olimpiadę. Wchodzisz na konkretny transponder, wyszukujesz kilka nowych kanałów a telewizor łup i ustawia WSZYSTKIE kanały na nowo jak przy pierwszym instalowaniu. Można się załamać. Takie zmiany są częste na satelicie, ale używam jeszcze 4 innych telewizorów z SAT i CI ( 3 Samsungi i Finlux) i tam dodanie kanału ustawia go na końcu i można bardzo łatwo ustawić sobie swoja kolejność. TCL musi rozwalić wszystko. Nigdy nie dam sie namówić na dekodery operatorów, bo po to mam telewizory SAT i moduły CI by nie oglądać według ich idiotycznych list. Niestety nie spodziewałem się że tak podstawowa sprawa może być tak skopana. Od czerwca gdy kupiłem telewizor nic z tym nie zrobiono. Pisałem już o tym, ale widocznie użytkowników tego telewizora, którzy korzystają z gniazda SAT i CI maja w głębokim poważaniu![]()
Ale wtedy mam kolejność operatora. Ja chcę mieć po swojemu i byłoby ok gdyby nie rozwalalo listy po dodaniu jednego nowego kanału. Ponadto ustawianie wszystkich aplikacji na nowo po aktualizacji kanałów to też nieporozumienie.Ja mam moduł w NC+ i ustawienie kanałów robię według tej instrukcji -> http://www.hdtv.com.pl/forum/tcl/13...wic-sortowanie-kanalow-w-nc-modul-cam-ci.html
Zajmuje to kilkadziesiąt minut, ale chyba i tak szybciej niż ustawianie ręczne. Przypomniałem się też URANIA-MAREK żeby coś podziałał w tej kwestii, bo miała być certyfikacja na koniec 2017.
No a co mam pisać skoro zapłaciłem za TV C70 otrzymałem tą kalibrację i nie mogę jej przeprowadzić bo usuneli opcję balansu bieli która jest potrzebna do kalibracji którą od was otrzymałem więc moja krytyka jest jak najbardziej na miejscu a odpowiedz że jest balans bieli 10p nie jest na miejscu bo to nie o ten balans bieli chodzi więc chyba trzeba by było tą kalibrację poprawić skoro tej opcji nie ma
Ale kogo obchodzi 10p balans bieli? To nie jest balans bieli z Androida 6...A robiłeś Reset Shop? Mi po wykonaniu tego wróciła funkcja balansu bieli 10p
Ale wtedy mam kolejność operatora. Ja chcę mieć po swojemu i byłoby ok gdyby nie rozwalalo listy po dodaniu jednego nowego kanału. Ponadto ustawianie wszystkich aplikacji na nowo po aktualizacji kanałów to też nieporozumienie.
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka