TCL Seria C70

FoX88

New member
Najlepiej materiały HD testować, chociaż trzeba pamiętać, że np. takie mecze na polsacie lecą w 1080i, które moim zdaniem wygląda w ruchu znacznie gorzej niż 720p z niemieckich kanałów.

4K można sprawdzić jako ciekawostkę, ale jednak więcej materiałów przez kolejne 2 lata będziesz oglądać w 720p/1080i/1080p aniżeli w 4K.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Zamów telewizor do domu. Tam najlepiej sprawdzisz sam czy w gronie rodziny lub znajomych. Będzie słabo to wymienimy.
Na razie nikt nie oddał!

emde_

Member
Kiki a jak wygląda w takim wypadku zwrot? Jeśli powodem byłoby niezadowolenie z np. jakości oglądania sportu? Jak z wysyłką zwrotną telewizora, na czyj koszt? Do telewizora 55'' nie potrzeba specjalnego transportu?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Masz 14 dni na zwrot zgodnie z przepisami.
Zwrot zawsze na koszt klienta.
Nie potrzeba specjalnego transportu.

arso

New member
Witam, czy w ramach tego wątku będziemy wyrażać nasze spostrzeżenia jako właściciele uXXc7006 dotyczące ich pracy, ustawień, błędów czy zakładamy nowy na którym będziemy się nimi dzielić ?

D

Deleted member 121090

Guest
Nie róbcie bałaganu. Potem trzeba śledzić 5 tematów o tym samym jak ktoś jest zainteresowany. Po co?

mikecheck

Member
Jako właściciel TCL c70 '55 mogę się podzielić wrażeniami.

PLUSY:
- obraz, bardzo ładny i wyraźny w materiałach 4k i HD
- brak cloudingu
- czerń na dobrym poziomie, zadowalające na tą półkę cenową
- android, funkcjonalny, przejrzysty i intuicyjny dla każdego kto miał styczność z tym środowiskiem (ma też kilka wad, o tym poniżej)
- dźwięk ponad przeciętny
- czyta i odtwarza praktycznie wszystko
- elegancki wygląd i wykończenie

MINUSY
- kąty widzenia
- delikatny banding
- fatalny organizer kanałów, robi co chce z ustawioną przez siebie listą
- brak PVR (gdzie w niższej klasie telewizorów to podstawa)
- android wymaga dopracowania w kilku kwestiach, czasami się zawiesza. Media Center wymaga dopracowania, wiesza dysk zewnętrzny lub czasami go nie czyta. Nie obraca automatycznie pionowych zdjęć, nie zapamiętuje nawet już obróconych
- potwierdzam wcześniej wspomniane problemy z spdif

Neutralnie oceniam oglądanie sportu. Jest czysto i wyraźnie, jednak zależy to również od sygnału. Oglądając ostatnio kadrę, nie czułem dyskomfortu, poza wynikiem pierwszego meczu :)

Podsumowując: telewizor w tej klasie cenowej jest godny uwagi. Kilka minusów wynika z niedopracowania softu. Mam nadzieje, że zostaną wkrótce poprawione bugi...

Osobnym wątkiem jest kontakt z serwisem, a w zasadzie jego brak. Zgłosiłem pewną wadę fabryczną. na którą nie mam do dnia dzisiejszego odpowiedzi, mimo powtórnego zgłoszenia. TCL posiada jedynie kontakt po przez formularz na swojej stronie. Mam nadzieje, że kiki pomoże jeszcze w tym zakresie....

AdamWGM

New member
Można zainstalować i działa dobrze.

Instalacji nie zrobisz przez sklep play w TV, tylko musisz to zrobić przez przeglądarkę, logując się na to samo konto co w TV i dodając aplikację w wersji na tablet do zainstalowania na urządzeniu TV Android.

Aplikacja nie jest dostosowana do obsługi standardowym pilotem. Trzeba korzystać z myszki albo pilota z żyroskopem.

rafallo777

New member
Ponawiam pytanie. Mając nc+ na górze, mogę na tym TV, lub TV dowolnym z androidem korzystać z nc+ go przez Wifi? Jak to chodzi? Jaka jest rozdzielczość? Taka sama jak na dekoderze od nc+?
Są jakieś opóźnienia?

Ps. XIAOMI MI BOX posiada pilot zyroskopowy? Czy też nawet do tego trzeba go dokupić?

Ostatnia edycja:

AdamWGM

New member
Ponawiam pytanie. Mając nc+ na górze, mogę na tym TV, lub TV dowolnym z androidem korzystać z nc+ go przez Wifi? Jak to chodzi? Jaka jest rozdzielczość? Taka sama jak na dekoderze od nc+?
Są jakieś opóźnienia?

Ps. XIAOMI MI BOX posiada pilot zyroskopowy? Czy też nawet do tego trzeba go dokupić?

Aplikacja działa na tym tv tak jak na każdym innym urządzeniu z Androidem. Sterować można czymś co emuluje myszkę, bo zwykłym pilotem nie wskażesz co chcesz kliknąć.

Co do opcji i funkcjonowania aplikacji to chyba nie ten temat, to nie jest zależne od TV.
Co do boxa to też lapiej zapytaj na konkretnym forum.

Masterjam

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dziś w Saturn w Blue City sa wystawione i włączone C70 , P60 i te z 2016 roku więc można sobie potestować i pobawić się , obsługa sklepu bardzo pomocna . Po pierwszej zajawce TLC na forum , przeszło mi na 1,5 miesiąca. Ale teraz macałem , i jakosć wykonania jest genialna. W modelach z 2016 roku zauważyłem jednak wokół poruszających się obiektów artefakty ale byc może taki sygnał był słabszy poprzez kabel HDMI.

klonxxx

Banned
Na ceneo pojawiły się opinie i wszystkie złe .....???Sam z ciekawości jak pojawi się u mnie w MM to podjadę zobaczyć z materiałami .

Adam85Rbk

Active member
Bez reklam
to raczej Ci sami co tutaj się skarżą o oprogramowanie chociaż chyba nie wszyscy mają ten problem

Ostatnia edycja:

Fulcrum29

New member
Dziś uruchomiłem telewizor po raz pierwszy, niestety ledwo na godzinę bo czasu niestety brak. Na szybko sprawdziłem video z YT i film z usb, ogólnie spoko, ale z jakąś bardziej przemyślaną opinią jeszcze się wstrzymuję.

Do góry