Kiki uda się coś ustalić apropo wydarzenia24?
Nasz TV chyba bez problemu ogarnia 10bit?
To chyba nie jest wina naszych TV, mamy różne softy a ten sam problem. Poza tym kolega ma thomsona i ma to samo.
Kiki uda się coś ustalić apropo wydarzenia24?
Nasz TV chyba bez problemu ogarnia 10bit?
To chyba nie jest wina naszych TV, mamy różne softy a ten sam problem. Poza tym kolega ma thomsona i ma to samo.
No podobno kanał jest kodowany w technologii 10bit i stąd problem.
U mnie również ten sam problem - tylko dźwięk. Dziwna sprawa, ponieważ przed zmianą większości programów na DVB-T2, telewizor bez problemu odbierał Wydarzenia 24.
Co ciekawe, testowałem wtedy różne dekodery dla nowego standardu, żeby znaleźć ten odpowiedni i niektóre z nich miały problem z odbiorem tego kanału. Wtedy dowiedziałem się, że to dlatego, iż technologia nadawania obrazu jest inna. Cieszyłem się, że mój TCL nie ma tego problemu i dekoduje 10bit. Teraz jednak ma problem...
Łoo, szok. Przełączam dzisiaj na "wydarzenia24" a tu wszystko działa normalnie U Was też?
Zmienili ostatnio rozdzielczość pionową na 1080 i dlatego jest OK.
Z innej beczki - mam problem z jedyną rzeczą, na którą nie narzekałem w kontekście naszego TV (mam 55C7006), czyli jakość obrazu. Od kilku dni, mimo tego, że nie ruszałem ustawień mam masakrycznie brzydki obraz na przejściach między czernią. Wszystko zlewa się w jedną plamę, widać artefakty, jest naprawdę źle. Grzebanie w ustawieniach obrazu nie poprawia niczego. Czy byłby ktoś tak miły i podał mi nastawy fabryczne z serwisowego menu obrazu (trzeba najechać na kontrast i wpisać 1950 z pilota)? Pokierowałbym o co mi chodzi, gdyby ktoś byłby chętny mi pomóc.
Próbowałem już reset shop, reset all, nvm reset, zmiany softu (miałem v575, przeszedłem na R820) - ale oprócz tego, że mam wszystkie apki do instalowania na nowo, to nic nie osiągnąłem...