TCL seria 50 /55/ 65EP680 problemy, wymiana doświadczeń.

tranzystor82

New member
Tylko, że w otrzymanej odmowie jest tylko zapis o insektach wewnątrz urządzenia zero zdjęć pokazujących gdzie te insekty się znajdują, jak już rozebrali telewizor to powinni według mnie udokumentować przynajmniej na zdjęciach to co znajdowało się w środku a tu nic dla mnie to bardzo dziwne tym bardziej, że czytając opinie o tym serwisie to co piąta opinia serwisowa jest odmowna a powód jaki ? insekty wewnątrz urządzenia więc wszystko jasne jak dla mnie :x

Niektóre serwisy załączają dopiero zdjęcia przy reklamacji na reklamacje miałem kiedyś taki przypadek uszkodzenia niby zalania dopiero po napisaniu reklamacji przedstawione zostały zdjęcia na podstawie której napisano ekspertyzę ... idąc dalej ekspertyza jest odpłatna wiec być może stąd ta sytuacja bo jakby nie patrzeć są to koszta serwisu które w cenniku z reguły figurują pod pozycja ekspertyzy sprzętu .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

firefl

Active member
Bez reklam
Tak mi się jeszcze przypomniało. Jeśli reklamacja jest z tytiułu rękojmi a nie gwarancji w ciągu 12 miesięcy od zakupu to masz prawo do domniemania, że to wada fabryczna. Dowód po stronie sprzedawcy.

tranzystor82

New member
Tak mi się jeszcze przypomniało. Jeśli reklamacja jest z tytiułu rękojmi a nie gwarancji w ciągu 12 miesięcy od zakupu to masz prawo do domniemania, że to wada fabryczna. Dowód po stronie sprzedawcy.
No tu chyba trochę ciężko z tym bo jeśli jest to wada widoczna gołym okiem więc jeśli od zakupu to miałeś to świadomie użytkowałes sprzęt z defektem ... No chyba że masz papiery że jesteś niedowidzący [emoji3]
Tak czy siak całość brzmi dziwnie bo obudowa tv od góry jest dość szczelna więc tylko kratki od spodu mogą wpuszczać wilgoć oraz ciała obce ...

Wysłane z mojego Pixel 4 przy użyciu Tapatalka

epifan

Member
Nie umiałem tu znaleźć wątku w tym temacie...
Jaki uchwyt do 55EP680??

zwykły na ścianę, bez regulacji innej niż zmiana kąta w pionie, nie ma być teleskopowy itp.

Jak najbliżej ściany z delikatną regulacją, koniec...

adas81

Member
Witam,
Mam problem z odtworzeniem filmu nagranego telefonem w 4K 60 kl/s, telewizor w ogóle go nie odtwarza, natomiast MXPlayer tnie w końcu się wiesza, VLC odtwarza dźwięk, natomiast obraz stoi na jednej klatce.
Ktoś wie, jak to można odtworzyć? Aha, format mp4

glibo

New member
mam problem z TCL 50EP680 bardzo sie przycina nawet jak włączam to "iluminacja android" sie przycina , przeskakiwanie miedzy kanałami dvbt tez nie jest płynne w ustawieniach również. nic nie instalowałem oraz nic nie odinstalowywałem. co to moze byc?

th00rop

New member
Cześć,
Posiadam 65EP680 + TS9030 i na netflixie nie wyświetlają mi się materiały z Atmosem. Do wyboru mam jedynie ścieżkę dźwiękową 5.1. Czy na tym TV nie ma opcji uzyskania Atmosa nawet przy podłączeniu grajbelki z tym kodekiem?

Do góry