Pomogła apka MagiConnect ale nie działa idealnie, np. filmy bardzo tną.Apka google home?
Mi to bardziej wygląda na problem nie z LCD lecz warstwa rozpraszająca podświetlenie może wilgoć dostała się do urządzenia .... ?Witam a na moim TCL pojawiły się od jakiegoś czasu na razie takie dwa przebarwienia na matrycy jak myślicie jest szansa żeby uznali to cos na gwarancji, mi się wydaje ze wypalają się piksele na matrycy a wy co o tym sadzicie ?
Mi to bardziej wygląda na problem nie z LCD lecz warstwa rozpraszająca podświetlenie może wilgoć dostała się do urządzenia .... ?
Wysłane z mojego Pixel 4 przy użyciu Tapatalka
w czasie zarazy jest trudniej. Trochę wyrozumiałości. Telewizor na szczęście Ci działa...
Wszystko rozumiem. Ale chociaż jakiś kontakt co dalej z tematem... No całe szczęście że TV działa bo jak by tak jeszcze nie działał to byłby już duży problem
Witam a na moim TCL pojawiły się od jakiegoś czasu na razie takie dwa przebarwienia na matrycy jak myślicie jest szansa żeby uznali to cos na gwarancji, mi się wydaje ze wypalają się piksele na matrycy a wy co o tym sadzicie ?
a jakby gryzonie zżarły coś innego w tv to też być oczekiwał naprawy gwarancyjnej?
Niestety, chyba miałem rację. Co do insektów - to nie jest coś, co można w prosty sposób wyeliminować ze środowiska, nawet domowego. Muszki i inne badziewie po prostu tu żyje i nie ma ochrony przed "wtargnięciem" takich gości w życiu codziennym. Eliminacja nie zawsze jest skuteczna, a z pewnością ciężko eliminować wszystkie owady zaraz po wtargnięciu w przestrzeń mieszkalną. Warto zerknąć w warunki gwarancji i spróbować poszukać zapisów wskazujących na zerwanie jej warunków, jeśli w pomieszczeniu znajdują się owady. Normalny tryb użytkowania urządzeń w mieszkaniu, z natury rzeczy skazany jest na kontakt z bakteriami, wirusami i owadami. Więc jakie to warunki "korzystania z telewizora i opieki nad nim" trzeba spełnić zdaniem TCL'a, aby warunki gwarancji obowiązywały? Jak producent zabezpiecza tv przed wszechobecnym kurzem i wszechobecnymi insektami latającymi? opcorn:
Moim zdaniem to ściema z tymi insektami. Wg. mnie wszystkie warstwy wyświetlacza powinny być że sobą chermetycznie zespolone i żaden insekt, czy kurz nie powinny się tam dostać. Kiedyś z ciekawości rozebrałem sobie na części stłuczoną plazmę Panasonic TX-P50GT30E i byłem w szoku jak ten sprzęty jest perfekcyjnie wykonany. Cała matryca była wręcz wzorowo zabezpieczona przed jakimikolwiek obcymi ciałami. No ale to Panasonic, a ich telewizory zawsze miały topową jakość wykonania, a i technologia plazmowa wymagała też super szczelności matrycy że względu na swoją specyfikę.
Gdyby w moich TCL'ach zaistniała taka sytuacja to sprawa skończyłaby się w sądzie...
Wysłane z mojego Nokia 8 Sirocco przy użyciu Tapatalka