Na brazylijskiej stronie TCL jest dostępny firmware w wersji V.270. Nie analizowałem, czy pojawiły się jakieś zmiany w ustawieniach. Niestety IPTV w Kodi (stalker client) dalej nie działa
. Wydaje mi się, że w stosunku do którejś z poprzednich wersji (nie pamiętam, czy w V.258 już to było) poprawiło się wyszukiwanie kanałów w DVB-T2. Jestem w zasięgu czeskich stacji w DVB-T2 (a od niedawna także testowego Polsatu News/Polsatu Film w DVB-T2) - we wcześniejszych firmware przy wyszukiwaniu kanałów, gdy był wybrany region "Polska", nie były znajdowane kanały czeskie w DVB-T2, aby je wyszukać trzeba było wybrać region "Czechy" albo "Niemcy" - wtedy szło wyszukać wszystkie kanały. Obecnie po wybraniu regionu "Polska" wyszukuje wszystkie kanały (razem ponad 140 kanałów TV i Radio: polskich, czeskich i słowackich - oczywiście wiele czeskich jest zdublowanych, gdyż nadają równocześnie w starym DVB-T (MPEG2), jak i w najnowszym DVB-T2 (HEVC). Link do strony z firmware znalazłem na forum XDA (
https://forum.xda-developers.com/an...l-rooted-image-tcl-rt51-rt2851-t4065717/page2) , poza wersją V.270 jest tam też dostępny jakiś firmware w wersji zrootowanej przez jakiegoś użytkownika, ale jej nie testowałem.