A 4k? U mnie niestety lepiej wyglądają filmy 1080p niż 4k
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
u mnie żyleta, co się dzieje u Ciebie?? na jakim źródle masz problem z 4K??
Na hdmi przez TV box z kodi. Dzieje się tak na plikach w 2160p. Jak będę w domu to spróbuję uchwycić o co mi chodzi, bo mam ten sam film w 1080p i 2160p. Myślę, że to wina ustawień obrazu, dlatego czekam na tę zapowiadaną kalibrację pod nowy soft. Zobaczymy czy wtedy obraz się unormuje.
Masz tv na andku i używasz tv boxa?? :hmm:
Też się zastanawiam nad podobnym rozwiązaniem, przestałem już wierzyć w DTS w Kodi na tym telewizorze. Można spytać jaki masz box?.Niestety tak. Po pierwsze andek nie radzi sobie ze wszystkimi kodekami w filmach i albo nie odtwarza albo przycina no i najważniejsza ułomność to nie przekazywanie dźwięku 5.1 z filmów w plikach. Na tv boxie musiałem zainstalować libreelec z kodi i dopiero wtedy wszystko działa jak trzeba. Dlatego teraz jak będę kupował nowy tv to nie będę patrzył na system.
Też się zastanawiam nad podobnym rozwiązaniem, przestałem już wierzyć w DTS w Kodi na tym telewizorze. Można spytać jaki masz box?.
Obecnie mam Mecool m8s pro+ (ale już raczej niedostępny w sprzedaży), oraz Magicee N5 który przyszedł do mnie parę dni temu i jestem w fazie testów. https://www.gearbest.com/tv-box/pp_009652789463.html?wid=1640583
Wgrywałem najnowszy coreelec na kodi 18, ale tam niestety gubi się na niektórych filmach. Najlepszy do tej pory i przetestowany libreelec, na którym jak na razie odpaliło mi wszystko co miałem to libreelec 8.2.3.1 (kodi 17.6). Nowsze wersje albo nie widziały pilota, albo były inne problemy.