C825 pozbawiony jest też mechanizmów rekonstrukcji obrazu. Nowoczesne telewizory od wiodących producentów – w szczególności od Samsunga i Sony – przyzwyczaiły mnie do rewelacyjnie działających i opartych o SI algorytmów, które są odpowiedzialne za retusz poddanego kompresji obrazu. Czyli takiego, jaki jest strumieniowany z YouTube’a czy nawet Netflixa. C825 jest tu wierny oryginałowi aż do bólu – choć tu akurat przez to jest w tyle za konkurencją. Konkurencja potrafi bezbłędnie dorysowywać część brakujących pikseli bez artefaktów obrazu. TCL C825 nawet nie próbuje.
Witajcie, zastanawiam się nad tym modelem w wersji 55" ale spotkałem się z taką opinią :
czy to oznacza że np materiał z YT w 720p będzie wyglądał słabo ?
https://www.tcl.com/cedit/#/Proszę o pomoc. Jak posortować i pousuwać niepotrzebne kanały tv na oprogramowaniu 414, bo nie działa przycisk, którym to robiłem na v83?
To zależy jak ma być telewizor używany. Jeśli ma być oglądany w jasnym pomieszczeniu w dzień to ok, ale do oglądanie filmów czy seriali wieczorem/nocą czy w zaciemnionym pomieszczeniu to oled zdecydowanie lepszy.I jak koledzy telewiozr sie sprawuje, bo chce kupić, ale mam dylemat bo LG OLED 65B1 podobna cena?
To zależy jak ma być telewizor używany. Jeśli ma być oglądany w jasnym pomieszczeniu w dzień to ok, ale do oglądanie filmów czy seriali wieczorem/nocą czy w zaciemnionym pomieszczeniu to oled zdecydowanie lepszy.
Że co ogólnie gra lepiej, wg ciebie obraz z OLED wygląda lepiej w jasnym pomieszczeniu?Ogólnie też gra lepiej.
Tak , mam oleda w bardzo jasnym pomieszczeniu i jestem zawsze zadowolony ! Tak, światło nie jest horrorem - jak mu się próbuje wmówić.
Wystarczy prawidłowo skalibrować obraz.
Tak, Oled jest lepszy od każdego lcd.
Nim, rozumiem że dzięki kalibracji zniwelujesz różnicę między jasnością 1000 nitów, a 500? Jestem ciekaw jak to osiągasz, bo jak ja u znajomego w jasnym pomieszczeniu obejrzałem LG C1, to właśnie dlatego zrezygnowałem z jego zakupu.Tak , mam oleda w bardzo jasnym pomieszczeniu i jestem zawsze zadowolony ! Tak, światło nie jest horrorem - jak mu się próbuje wmówić.
Wystarczy prawidłowo skalibrować obraz.
Tak, Oled jest lepszy od każdego lcd.